Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska propustila meč strelicu i izgubila od Austrije

Hrvatska pikado reprezentacija je u nedjelju krenula u pohod na povijesni uspjeh. Za to im je trebala pobjeda protiv Austrije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Boris Krčmar i Romeo Grbavac u tome ipak nisu uspjeli. Na kraju je bolja bila Austrija s 8:7 unatoč tome što je hrvatski prosjek (95,61) bio za šest bolji od austrijskog (89,39).

Krenuli su Krčmar i Grbavac sjajno u meč te su već nakon tri lega imali prednost od 3:0 bez da su im Austrijanci i zaprijetili. Uzeli su zatim prvi leg izlaskom Mensura Suljovića da bi onda po prvi put u meču Grbavac izašao za vodstvo 4:1. Mogli su Hrvati i do 5:1, ali Grbavac propušta jednu strelicu na dvostruko 16 te dvije na dvostruko osam nakon čega ih Austrijanci kažnjavaju i smanjuju na 4:3.

Nastavili su Austrijanci s dobrim nizom te su poveli 5:4 s breakom prednosti. Vratili su Krčmar i Grbavac odmah na 5:5, a zatim su i poveli sa 6:5. Tada opet Austrijanci osvajaju dva lega u nizu nakon Krčmarovih promašaja na dvostruko 20, deset i pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborili su Austrijanci tako bacanje za pobjedu koje je Suljović otvorio sa 180, ali kasnije promašuje tri meč strelice koje Krčmar kažnjava izlaskom na dvostruko 20 za poravnanje. Austrijanci su u zadnjem legu bili nešto bolji te su prvi došli do meč strelice koju ponovno promašuje Suljović i daje Grbavcu šansu za pobjedu. Ovaj to ne koristi, promašivši kobnih dvostruko 20 te još jednom Austrijanci dobivaju priliku za pobjedu. Rowby-John Rodriguez koristi tu šansu te izlazi s drugom strelicom na dvostruko deset za pobjedu i prolaz u polufinale.

Hrvatska je ovim porazom ostala korak do povijesnog uspjeha. Pobjedom bi po prvi put ušli u polufinale Svjetskog prvenstva te bi si dali šansu za osiguravanje nastupa na Grand Slam of Darts gdje finalisti ovog turnira imaju zagarantiran nastup koji bi našim pikadistima donio dobru zaradu i skok na ljestvici.

Komentari

Povezano