Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska prošla u drugu fazu druge skupine Billie Jean King kupa

Nakon jučerašnje pobjede od 3-0 nad Estonijom, hrvatska ženska teniska reprezentacija je danas u drugom kolu skupine A druge grupe Billie Jean King kupa, igrala protiv Sjeverne Makedonije za plasman u glavnu rundu natjecanja. Hrvatske reprezentativke su uspješno odradile taj posao te su s dvije pobjede u pojedinačnim mečevima izborile prvo mjesto skupine.

Lea Bošković i Antonia Ružić bile su zapisane za singl mečeve, a i za konkurenciju parova. Međutim, obje naše predstavnice su bile uspješne u pojedinačnoj konkurenciji pa je meč parova postao nebitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i protiv Estonije prva Hrvatica na redu bila je Lea Bošković. U meč je ušla kao veliki favorit igrajući protiv Magdalene Stoilkovske, 1127. igračice svijeta te je taj status i opravdala uz omanje probleme u prvom setu.

Zagrepčanka je već u prvom gemu meča napravila break te se odvojila na 2:0. Break prednosti je ipak izgubila kod 4:4, ali se do kraja seta sabrala te je kod 5:5 još jednom oduzela servis Makedonki. Servis za set je odradila bez izgubljenog poena te je sa 7:5 povela s 1-0 u setovima.

Bošković je u drugom setu rano stvorila prednost. Momentum iz prvog seta prenijela je na drugi te je u prva tri gema napravila dva breaka odvojivši se na 3:0. Stoilkovska se nije predala te je najprije Hrvatici oduzela servis, a zatim i bez izgubljenog poena osvojila svoj servis gem te se vratila na 3:2. Stoilkovska je tu stala budući da je Bošković osvojila iduća tri gema i došla do pobjede 7:5 6:2.

Nakon Bošković na teren u Vilniusu je izašla Antonia Ružić, a njoj je na putu stajala Lina Gjorcheska, 219. tenisačica svijeta. Obje su u svom prvom meču ovog tjedna pobijedile istu protivnicu, Kaiju Kanepi.

Ružić nije dobro krenula u meč. Svoj prvi servis gem je izgubila te se brzo našla u zaostatku 0:2. Zaredala je zatim tri osvojena gema pa se do 5:4 igralo bez break prilika. Kod 5:4 Ružić ne koristi dvije vezane set lopte, a kod 5:5 gubi svoj servis. Gjorcheska je zatim odservirala za set i sa 7:5 povela s 1-0 u setovima.

Gjorcheska je došla do breaka prednosti i vodstva od 2:0 u drugom setu, međutim Ružić onda pravi seriju od osam uzastopno osvojenih gemova te osvaja 12 od posljednjih 14 gemova za pobjedu od 5:7 6:2 6:2 i plasman Hrvatske u glavnu rundu natjecanja.

Za ulazak u prvu skupinu, hrvatske tenisačice će igrati protiv Litve i najvjerojatnije Egipta, a dvije od tri reprezentacije će izboriti plasman u viši rang natjecanja.

Komentari

Povezano