Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska prvi puta na OI neće imati tenisača u pojedinačnoj konkurenciji

Po prvi puta od osamostaljenja, Hrvatska na Olimpijskim igrama neće imati niti jednog tenisača u pojedinačnoj karijeri. Na turniru koji će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza neće biti niti jednog Hrvata.

Najbliže tomu bio je Borna Ćorić koji je trenutno pet-šest mjesta “ispod crte”. S obzirom da su OI često pune otkaza, bilo je za očekivati da će Ćorić vrlo vjerojatno upasti u turnir. No, čak i da se to dogodi, Ćorić je odlučio ne ići na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarali smo dosta međusobno i njegova je odluka da ne igra kako se god rasplelo. Objasnio mi je da na zemljanoj podlozi ima velikih problema zbog ruke koja ga muči, jer na zemlji su duži poeni, duže izmjene, a pri tome treba dosta snage za generirati udarce, pri čemu njegova ruka trpi bolove i onda to sve zajedno izaziva probleme”, rekao je izbornik teniske reprezentacije Velimir Zovko.

Ostala dva potencijalna kandidata za Olimpijske igre također su posljednjih mjeseci suočena s velikim problemima s ozljedama. Marin Čilić, koji bi eventualno mogao ući na Olimpijske igre kao bivši pobjednik Grand Slam turnira ili po zaštićenom renkingu, oporavlja se od druge operacije koljena. No, to se ne čini izgledno. Borna Gojo, koji je godinu započeo kao 72. na ATP listi, nije igrao od siječnja, a njegov skorašnji povratak također nije na vidiku.

U konkurenciji parova će Mate Pavić i Nikola Mektić braniti zlato od prošle godine, dok je bez partnera ostao Ivan Dodig. On ima normu za kvalificirati se, ali Marin Čilić nije u pogonu, dok je teško očekivati od Ćorića da će igrati parove.

U ženskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Donna Vekić, dok će se ona, prema svemu sudeći, natjecati i u konkurenciji mješovitih parova. Tamo će joj partner biti Mate Pavić.

Komentari

Povezano