Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska remijem propustila osigurati plasman u drugi krug

Hrvatska rukometna reprezentacijja je u drugom kolu skupine B  iznenađujuće remizirala sa Austrijom 28:28 (14:12) i tako propustila šansu odmah osigurati plasman u drugi krug.

Izabranici Gorana Perkovca su uoči utakmice naglasili kako nema mjesta euforiji, no nisu uspjeli zadržati svježinu iz utakmice sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na krilima brze tranzicije i vratara Mateja Mandića već nakon četiri minute vodila sa visokih 5:1 i činilo se kako je naš rukometni stroj krenuo je gdje je prekjučer stao.

Nakon toga, Austrija se malo ohrabrila i sa dva vezana pogotka došla na 5:3, no naši nisu izgubili kontrolu utakmice i držali su status quo.

Pri rezultatu 9:6 probudio se austrijski gorostas Tobias Wagner koji zabija dva gola zaredom, te tjera Gorana Perkovca na minutu predaha.

Austrija se u obani oslanjala na grubu igru za koju Hrvatska nije imala rješenje, te je Austrija došla do izjednačenja.

Ipak, naša individualna kvaliteta je prevagnula, te nas, iz sedmerca kojeg je prolazom jedan na jedan izborio Karačić, u vodstvo vraća Mario Šoštarić, a odmah potom Luka Lovre Klarica zabija za +2. 

U 26 minuti u igru je prvi put ušao Domagoj Duvnjak i odmah je dao doprinos izborivši sedmerac i isključenje,  dok je u obrani bio sjajan u zoni 5-1.

Austrijanci su deset sekundi prije kraja poluvremena izveli brzu akciju i pogodili spoj grede i vratnice, te je naša momčad na poluvrijeme otišla s +2.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Austrija i mini serijom 3:1 dolazi do 15:15, a nekoliko minuta kasnije Sebastian Frimmel zabija za prvo austrijsko vodstvo, 18:17.

U tim momentima nas je u igri svojim važnim obranama držao Filip Ivić, a Mario Šoštarić nas je sa linije sedam metara vratio u vodstvo. Naši su ponovo počeli igrati vrlo dobro u obrani i to je zaustavilo austrijski momentum, a onda je Ivan Martinović zabio svojoj bivšoj reprezentaciji za koju je igrao u mlađim uzrastima i odveo nas na +2.

Loša vijest stigla je u idućem napadu jer je Martinović nezgodno pao na rame i morao je napustiti igru, te ostaje pitanje hoćemo li ga i dalje gledati na prvenstvu?

Hrvatska je stabilno održavala prednost od dva razlike, a onda je Matej Mandić  sa dvije obrane zicera donio prevagu na naš stranu, a Filip Glavaš nas je odveo na +3.

Austrija se nije predala i sa dva vezana pogotka dolazi na -1, te se s tim rezultatom ulazi u zadnje dvije minute. Austrijanci su se potom uspješno obranili, a Robert Weber nam zabija za 28:28 na ulasku u zadnju minutu.

U zadnjem napadu odgovornost je preuzeo Luka Cindrić, no Konstantin Mostl brani njegov šut za veliki bod Austrije.

Igrač utakmice bio je Nikola Bylik sa 7 pogodaka, dok je kod nas najefikasniji bio Šoštarić sa 6.

U zadnjem kolu moramo ići na pobjedu protiv Rumunjske, te navijati da Španjolska pobijedi Austriju da bi smo prenijeli maksimalan broj bodova u drugi krug.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano