Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska remijem protiv Mađarske potvrdila četvrtfinale

Nastup u grupama na Svjetskom u-19 rukometnom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj, mlada reprezentacija okončala je remijem. Ovoga puta protivnik je bila Mađarska s kojom smo odigrali 28:28.

Hrvatska je jako dobro otvorila utakmicu te je u prvih deset minuta stvorila prednost od 3 gola. Marko Prpić je na vratima bio siguran, a Maksimilijan Molc je predvodio u napadačkome djelu. Mađari se nisu predali te izjednačuju rezultat u 18. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u posljednjih 10 je iskoristila igrača više na terenu i na poluvrijeme su otišli s rezultatom 15:11. U drugome poluvremenu izbornik Ivanković je htio svima dati šansu te je klupa jako dobro odreagirala i održavala tu prednost tijekom većine drugog poluvremena.

Nažalost, došlo je do ozljede gležnja Tončija Ivaniševića i kako se bližio kraj utakmice sve veći umor se vidio u hrvatskoj reprezentaciji. U 50. minuti je Hrvatska vodila 25:20 i izgledalo je kako plovimo prema novoj sigurnoj pobjedi. 

Međutim, Mađari se nisu predavali jer je njima jedino pobjeda igrala za ulazak u četvrtfinale. Hrvatska je napravila mnogo tehničkih grešaka, a Mađarska je svaki svoj napad iskoristila.

Balogh je 30 sekundi prije kraja izjednačio rezultat te su krenuli u potpunu jurnjavu po terenu. Hrvatska radi faul u napadu te je mađarski izbornik iskoristio priliku i pozvao minutu odmora. Zadnjih 10 sekundi su odigrali sa 7 igrača te je Toth izvrsno odigrao za pivota Feketea koji je pogodio vratnicu i zatvorio Mađarima vrata četvrtfinala.

U hrvatskim redovima sjajan je bio Prpić sa 17 obrana i Marko Bajan koji je ujedno i proglašen igračem utakmice je postigao 8 pogodaka. Hrvatskoj slijedi dan odmora te u četvrtak slijedi četvrtfinalni dvoboj s Norveškom u varaždinskoj Areni.

Komentari

Povezano