Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska remizirala protiv Poljske uz šest golova i crveni Livakovića

Četvrto kolo prve grupe Lige A između Poljske i Hrvatske ovogodišnjeg izdanja Lige nacija završilo je rezultatom 3:3 na Nacionalnom Stadionu u Varšavi.

Ušli su izabranici Zlatka Dalića loše u utakmicu, a to su domaćini iskoristili pogotkom u petoj minuti. Kacper Urbanski je proigrao Piotra Zielinskog koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor je došao za 14 minuta, a Borna Sosa je došao do lopte na rubu šesnaesterca i silovito pogodio desnu stranu poljske mreže. Duet iz Dinama je zatresao domaći gol u 24. minuti; Martin Baturina je odlično proigrao Petra Sučića koji je iz odlične pozicije plasirao loptu uz desnu stativu.

U idućem napadu uloge dvojca su se zamijenile i Baturina je odlično prizemno pospremio loptu za 1:3.

Činilo se kao da je Hrvatska u odličnom naletu, no Jakub Kamiński je izbio sam pred Dominika Livakovića u 35. minuti koji je odličnom reakcijom zaustavio pokušaj domaćina. Deset minuta poslije došli su Poljaci do drugog pogotka. Nicola Zalewski se izborio za loptu i na sličan način zabio kao i Zielinski prvi. Idući napad Kamiński je opet pucao, no Livaković je još jednom dobro obranio te je konačni rezultat prvog poluvremena bio 2:3.

U drugom dijelu nastavili su Poljaci s dobrom napadačom igrom. Pokušao je Urbanski u 48. minuti, ali Livaković pokazuje svoje dobre reflekse. Pokušao je i Zalewski u idućem napadu, no udarac prema donjem lijevom kutu opet brani Livaković. Kapetan Luka Modrić opalio je dobro iz daljine u 55. minuti, lopta je išla pod prečku, no Marcin Bułka je odlično reagirao. Imao je Igor Matanović pokušaj pet minuta kasnije, ali odbijenu loptu je dobro obranio Bułka.

U 61. Ante Budimir je odmah po ulasku pokušao glavom, no Bułka još jednom spašava svoju mrežu. Nesreća za Vatrene kulminirala se izjednačenjem u 68. minuti; Robert Lewandowski je odlično proigrao Sebastiana Szymańskog koji je savladao Livakovića udarcem u donji lijevi kut. Da bi stvar bila gora, Livaković je pocrvenio u 76. minuti kada je izletio na Lewandowskog i tako je došlo do najkontroverznije odluke suca Alejandra Hernándeza.

Hrvatsku mrežu do kraja susreta je branio Nediljko Labrović, a Hrvatska je promijenila formaciju u 4-4-1. Do kraja susreta je Urbanski mogao osigurati pobjedu domaćina u četvrtoj minuti nadoknade, no dalekometni pokušaj je preletio iznad gola te je susret završio 3:3.

Hrvatska sada ima sedam bodova nakon četiri odigrana kola te su na drugom mjestu u skupini. Imaju tri boda više od trećeplasirane Poljske i tri boda manje od prvoplasiranog Portugala.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano