Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska remizirala u važnoj utakmici protiv Albanije

Hrvatska je na Euru igrala važnu drugu utakmicu protiv Albanije, a konačni rezultat je bio nepovoljan 2:2 remi po našu reprezentaciju.

Nakon tihog ulaska u dvoboj obje momčadi, prvu pravu priliku smo u 11. minuti kada su Albanci zaprijetili ubačajem Jasira Asanija koji je loptu poslao unutar šesnaesterca, dok ju je glavom preusmjerio Qazim Laci koji je zabio za 1:0 u korist svog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momentum je golom Albanije u potpunosti bio prebačen na njihovu stranu, a prvi šut Vatrenih prema golu bio je od strane Marcela Brozovića koji je u 20. minuti neprecizno zapucao izvan okvira.

Prva prava polušansa Hrvatske stiže u 26. minuti. Zaprijetili smo preko boka i poslali loptu prema Bruni Petkoviću, no njegov udarac glavom je nažalost bio presnažan te je otišao iznad gola.

Ponovno prijeti Albanija u 29. minuti nakon što je u blizini šesnaesterca  “odbijanac” zahvatio Elseid Hysaj, no njegova lopta je na našu sreću otišla prema publici.

Hrvatska je teško živjela u ovim trenutcima. U 31. minuti dodavanje Luke Modrića je bilo presječeno, a slijedi nevjerojatan kontranapad protivnika čiji je Kristjan Asllani snažno pucao po golu, dok je obrana Dominika Livakovića bila još bolja od samoga udarca.

Nakon mirnijih deset minuta, Albanci su ponovno bili blizu pogotka nakon ubačaja. Rey Manaj je pucao glavom, no bila je ovo nova izvrsna reakcija Livakovića koji je sačuvao našu mrežu.

Hrvatska je odigrala katastrofalnih 45 minuta, a od izbornika Zlatka Dalića očekivala se reakcija s klupe u obliku zamjena.

Tako su odmah u nastavku Luka Sučić i Mario Pašalić ušli umjesto Lovre Majera i Marcela Brozovića čime su Vatreni dobili dodatnu okomitiju opciju.

Vatreni su u prvih pet minuta drugog poluvremena stvorili više konkretnih šansi nego u cijeloj prvoj polovici susreta – izvrsnu duplu priliku od jokera s klupe Hrvatska je imala u 50. minuti udarcem Sučića nakon čega je uslijedio pokušaj Pašalića.

Puno je bolje izgledala Hrvatska u nastavku čiji su Bruno Petković, Josip Šutalo i Pašalić bili blizu postizanja pogotka za izjednačenje, a naš pritisak na gol Albanaca se napokon isplatio golom kad je Andrej Kramarić u 74. minuti neobranjivo zapucao po protivničkom golu za 1:1.

Volksparkstadion u Hamburgu je izjednačenjem u potpunosti eksplodirao, a Hrvatska je nevjerojatnom predstavom već za dvije minute preokrenula susret u svoju korist. Ante Budimir je poslao povratnu loptu prema Sučiću koji je pucao po golu, a lopta se od Klausa Gjasule odbila u albansku mrežu za 2:1 u korist Vatrenih.

U završetku dvoboja treba izdvojiti dalekometni pokušaj Luke Modrića u 88. minuti koji je zapucao izvan okvira, a protivnici minutu kasnije nakon dugo vremena prijete preko Arbera Hoxhe čiji udarac brani neumorni Livaković.

Kasne albanske izmjene napravile su vidljivu razliku na energiju njihove momčadi koja je u posljednjim minutama “lovila” izjednačenje. Nažalost, nalet protivnika se isplatio i oni su uspjeli postići zgoditak za 2:2 izjednačenje u 95. minuti susreta, a strijelac je bio Gjasula.

Hrvatska nije uspjela pobijediti ovu važnu utakmicu, no njihove nade za prolaskom u daljnju fazu natjecanja ne posustaju. Vatreni će morati ostvariti pobjedu u utakmici protiv Italije u ponedjeljak u 21:00 h.

Komentari

Povezano