Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela najteži poraz u povijesti Olimpijskih igara

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je odigrala četvrtu utakmicu na olimpijskom turniru. Protivnik je ovog puta bila Švedska protiv koje je naša reprezentacija izgubila s visokih 38:27 (18:15) što je ujedno i najteži poraz naših na OI u povijesti.

Ovo je Hrvatskoj ujedno bila i prva meč lopta za četvrtfinale, ali ju nismo iskoristili. Švedska je bila desetkovana uoči ovog dvoboja jer je njihov srednji vanjski Jim Gottfridsson dobio plavi karton u prošloj utakmici, te je suspendiran, a njegov zamjenik Felix Claar pati od ozlijede pete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prvi put povela u četvrtoj minuti kada je pogodak zabio Tin Lučin, a zahvaljujući obranama Dominika Kuzmanovića i golovima Ivana Martinovića, Lučina i Marija Šoštarića ubrzo odlazimo na 6:2. Hrvatska je u idućim minutama održavala prednost između dva i četiri razlike, a najbolji naš igrač bio je Kuzmanović sa sedam obrana za 15 minuta.

Također, krasila nas je i solidna igra u obrani, te je to mirisalo na izdanje protiv Njemačke. Bilo je jasno da se Švedska neće predati, pa je tako pogotkom Jonathana Edvardssona u 21. minuti prišla na minus jedan. Njena bolja igra nastavila se i u idućem periodu i golom Sebastiana Karlssona Švedska dolazi na 11:11.

Puno problema pravio nam je vrlo dobar vratar Andreas Palicka, te se Šveđani zbog njega odvajaju na 16:13 minutu do poluvremena, a +3 su ponijeli i na pauzu.

U nastavku se nastavila ista pjesma i zahvaljujući vrhunskom Palicki, Šveđani brzinom svjetlosti odlaze na +6 i Dagur Sigurdsson je morao pozvati minutu odmora u kojoj je opravdano vikao na naše igrače. Ni nakon te minute predaha situacija nije bila ništa bolja, a Palicka je podsjećao na nama zloglasnog Thierrya Omeyera.

Hrvatska se potom malo pribrala i svojom igrom vukao ju je Domagoj Duvnjak, ali ni on nije mogao sam i Šveđani su nastavili povećavati svoj plus. Nismo mogli zabiti niti sa sedam metara jer nas je zaustavio i Palickin kolega Tobias Thulin. Iako smo se na silu pokušavali vratiti u utakmicu, svaki naš pokušaj nije bio ni približno dovoljan. Do kraja se igrala revijalna utakmica koju su Šveđani mirno priveli kraju.

Idući ispit na turniru Hrvatska ima prekosutra protiv Španjolaca u 21 sat koje moramo pobijediti za prolazak dalje.

Komentari

Povezano