Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila teže od očekivanog

Hrvatski rukometaši su na gostovanju u Chalkidi u sklopu Grupe 5 petog kola kvalifikacija trećeg stupnja za Europsko prvenstvo 2024. uspjeli pobijediti reprezentaciju Grčke rezultatom 26:31.

Izabranici Gorana Perkovca su odigrali jako slabo prvo poluvrijeme koje je završilo s mršavih 10:10. Hrvatska je imala period čak od osam minuta bez postignutog gola, a taj period je prekinuo Veron Načinović kada je zabio za 6:[5].

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti i izrazito raspoloženog grčkog vratara Petrosa Boukovinusa koji je zadavao glavobolje hrvatskim rukometašima u prvom poluvremenu obranivši 7 od 17 upućenih udaraca ka njegovom golu (41,2% uspješnosti obranjenih udaraca). S druge strane, Marin Šego je imao nešto lošiji učinak, uspio je obraniti 4 od 14 upućenih udaraca, odnosno imao je 28,6% uspješnih intervencija. Najraspoloženiji strijelac u prvom poluvremenu u hrvatskim redovima je bio Luka Cindrić s 3 pogotka, a uz to je i nadodao 3 asistencije.

U drugo poluvrijeme je izašla malo bolja Hrvatska, iako nastavila se i dalje mučiti i nikako nije uspjela prelomiti utakmicu i odvesti u mirnije vode sve do pred sam kraj susreta. Ono što je i dalje zabrinjavajuće je činjenica da se hrvatske boljke i dalje nastavljaju – slaba obrana i spori, naizgled bezidejni napadi.

Hrvatsku je do pobjede predvodio sjajni Cindrić s 9 golova i 5 asistencija, dok je za Grčku prvo ime susreta bio Savvas Savvas s 6 golova.

Ovom pobjedom je Hrvatska osigurala plasman na predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj 2024. godine. Do kraja kvalifikacija će odigrati još jednu utakmicu pred domaćim navijačima protiv autsajdera Belgije. Utakmica je na rasporedu 30. travnja od 18 sati, a pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Komentari

Povezano