Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska rutinski svladala Australiju na otvaranju Svjetskog prvenstva

Nešto manje od tri tjedna nakon poraza u finalu Europskog prvenstva, hrvatski vaterpolisti su otvorili Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje se održava u Dohi. Dobrom predstavom Hrvatska je došla do rutinske 13:8 pobjede nad Australijom

Barakude su dobro otvorile susret i s dva gola Lorena Fatovića odmah povele 2:0. Hrvatska je odlično izgledala u fazi obrane. Australija u prva četiri napada praktično nije došla ni do šuta. No, do gola su došli tri minute prije kraja četvrtine kada je poentirao Dubrovčanin Jacob Merčep koji igra za Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primljenog gola Hrvatska je dodatno podigla razinu igre te je s tri gola do kraja četvrtine na predah otišla s velikom prednosti 5:1. Dominacija se nastavila u nastavku te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 9:3 za Hrvatsku.

Hrvatski vaterpolisti su se malo opustili u nastavku pa je Australija nakon rezultata 10:3 prvi puta na susretu postigla dva pogotka u nizu. Uoči posljednjih osam minuta Hrvatska je imala prednost 11:5.

Barakude su u posljednoj četvrtini do kraja spustili nogu s gasa, mirno privele susret kraju i na kraju slavile rezultatom 13:8. U našim redovima je čak šest igrača imalo po dva pogotka što sigurno može veseliti našeg izbornika. Još je jedan gol dodao Filip Kržić.

Hrvatsku u srijedu u 17 sati čeka revanš protiv momčadi koja nas je porazila u finalu Europskog prvenstva, Španjolske, a u petak u 14 sati u zadnjoj utakmici prvog kruga Barakude igraju protiv Južne Afrike.

Komentari

Povezano