Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska rutinski svladala Latviju

Hrvatska je danas u Latviji nastavila svoj put prema Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Uoči utakmice s Latvijom dočekali smo dobre vijesti iz Jerevana gdje su Armenija i Wales odigrali 1:1. To je značilo kako je Hrvatska s dvije pobjede u posljednje dvije utakmice siguran putnik u Njemačku. U utakmici koja je rješena u 16. minuti Hrvatska je svlavila 2:0.

Izbornik Zlatko Dalić odlučio se za ovaj sastav u Rigi: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Brozović – Majer, Kramarić, Ivanušec – Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela već u sedmoj minuti. Luka Ivanušec je vratio povratnu loptu za Lovru Majera koji je odmjerenim udarcem svladao Robertsa Ozolsa.

U 16. minuti na semaforu je 0:2. Josip Stanišić se lijepo probio po desnoj strani i poslao loptu u kazneni prostor. Ona je nakon dosta odbijanja od Majera došla do Andreja Kramarića koji odlično pogađa za udvostručenje vodstva.

Utakmica je nakon toga ušla u mirnije vode. Vatreni su se zadovoljili ugodnim vodstvom te su digli nogu s gasa. Tako do kraja poluvremena više nije bilo uzbuđenja i Hrvatska je sa sigurnim vodstvom otišla na predah.

U drugom poluvremenu se nastavio ritam s kraja prvog pa smo prvo uzbuđenje vidjeli tek u 72. minuti. Mario Pašalić koji je ušao nekoliko minuta ranije je lijepo opalio s ruba kaznenog udarca, ali je latvijski vratar to uhvatio.

U 79. minuti prvi nastup u reprezentaciji upisao je Marco Pašalić. Desno krilo Rijeke je nagrađeno za sjajne predstave ove sezone s pozivom te sada i nastupom za reprezentaciju. Sedam minuta kasnije svoj debi je upisao i Martin Baturina kada je zamijenio Luku Modrića.

Skoro je Marco Pašalić u prvoj minuti nadoknade došao i do prvijenca. Izbio je sam pred latvijskog vratara i umjesto u gol loptu poslao u vratnicu.

Hrvatska je tako došla do važna tri boda. Nije bilo idealno, ali pobjeda je tu i sada nas čeka Armenija u utorak za potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo.

Komentari

Povezano