Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska se velikom pobjedom protiv Njemačke oprostila od Eura

Hrvatska rukometna reprezentacija se pobjedom protiv Njemačke 30:24 (13:14) oprostila od ovogodišnjeg EP-a.

Ova utakmica nije imala rezultatski značaj jer je Island prethodno savladao Austriju i nama osigurao kvalifikacije za OI, dok je Njemačku poslao u polufinale. Ono što nas može žalostiti je činjenica kako su se svi rezultati poklopili, a da smo potencijalno pobijedili Island, večeras bi igrali za prolaz u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih pet minuta proteklo je uglavnom u minimalnoj prednosti Njemačke, a onda u šestoj minuti Nijemci prvi puta odlaze na +2 pogotkom Johannesa Golle. Ipak, zahvaljujući bravuroznim intervencijama Dominika Kuzmanovića, naši sa tri vezana gola dolaze do minimalnog vodstva, 6:5.

Pri rezultatu 6:6 Kuzmanović brani sedmerac Juriu Knorru, a u idućem napadu Filip Glavaš nas sa vodi do ponovnog vodstva. Hrvatska sa još jednim pogozkom odlazi na prednost 8:6, ostavivši Njemačku bez gola skoro sedam minuta.

Iako se Njemačka pokušala vratiti u utakmicu, naši su držali svoju prednost, a naša najjača karika u tom razdoblju igre bio je kapetan Domagoj Duvnjak koji je zabio tri vezana pogotka, a u 25 minuti odveo nas je i na našu najveću prednost do tada, +3.

Njemačka tada pokazuje kako ni ovu utakmicu ne smatra revijalnom, te brzom serijom dolazi do izjednačenja 13:13, a onda Sebastian Heymann zabija za prednost Nijemaca dvije minute do kraja poluvremena. Nekoliko sekundi prije isteka vremena Karačić je pucao preko gola i na semaforu je ostalo njemačkih +1 nakon 30 minuta.

Unatoč tome što je Dominik Kuzmanović odličnim obranama otvorio drugi dio, naši i dalje nisu mogli doći u prednost. To se promijenilo na isteku 37 minute kada pogotkom Igora Karačića, Hrvatska ide u prednost 16:15, a minutu i pol kasnije Mateo Maraš nas vodi na +2.

Nijemci su se sa dva vezana gola vratili do izjednačenja, ali naši nisu prepuštali vodstvo suparniku, iako je njemački vratar David Spath obranio dvije kontre našim igračima.

U 47 minuti golom Verona Načinovića Hrvatska ide na +3 prvi put nakon rezultata 13:10, a za 40-ak sekundi Lovro Mihić nas vodi na rekordnih +4 i Alfred Gislason morao je reagirati minutom predaha.

Niti nakon timeouta situacija se nije promijenila jer je Kuzmanović nastavio braniti zicere, a golovima Maraša i Karačića Hrvatska ide do +6.

Do kraja utakmice nije bilo rezultatske neizvjesnosti, te se Hrvatska pobjedom od +6 oprostila od ovog natjecanja i nanijela Njemačkoj prvi poraz u Lanxess Areni u Kölnu nakon 9 utakmica bez poraza.

Igrač utakmice bio je Dominik Kuzmanović sa 22 obrane (48%).

Njemačka će u petak u polufinalu igrati protiv Danske, dok se naši sada okreću kvalifikacijama za OI koje se igraju u ožujku i nadamo se kako ćemo tamo igrati bolje.

Komentari

Povezano