Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska sjajnim nastupom svladala Mađarsku i izborila finale sa Srbijom

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u finalu Olimpijskih igara. Barakude su u novoj drami nadvisile Mađarsku i izborili finale sa Srbijom. Konačan rezultat je bio 10:9 za Hrvatsku.

Hrvatska je krenula u susret golom Mara Jokovića, ali su Mađari brzo uzvratili sa svoja tri gola čime su došli do vodstva 3:1. Izabranici Ivice Tucka su tada dignuli razinu igre u obrani, dok su u napadu s dva gola Lorena Fatovića vratili stvari na početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila se simultanka Fatovića i u drugoj četvrtinu u kojoj je zabio prva dva hrvatska gola. S mađarske strane su zabijali Márton Vámos i Dénes Varga. Vodstvo Hrvatskoj je vratio Marko Žuvela, da bi +2 uoči predaha donio tko drugi nego Fatović. Loren je u prve dvije četvrtine pružio vrlo vjerojatno najbolju partiju za reprezentaciju.

Prvi pogodak u nastavku postigao je Dániel Angyal i tako ponovno smanjio zaostatak Mađarske. Hrvatskoj je “malo zraka” vratio Luka Bukić golom za 8:6 nakon lijepe akcije. Do kraja četvrtine su zabijali još Szilárd Jansik te opet Bukić. Spomenimo još da je fantastični Marko Bijač izluđivao Mađare svojim obranama, a posebno Vámosa kojem je obranio dva peterca.

Nakon tri i pol kaotične minute, prvi su u posljednjoj četvrtini preko Ádáma Nagyja zabili Mađari i tako ponovno došli samo na -1. Mađari su imali tri napada za izjednačenje, no svaki puta je hrvatska obrana predvođena Bijačom sjajno reagirala. Tako su Barakude minutu i pol vodili 9:8 i imali napad s igračem više.

Jerko Marinić Kragić je taj udarac završio udarcem koji je zatresao prečku, ali se lopta vratila Hrvatskoj u ruke nakon čega su Barakude ponovno imale napad s igračem više. Njega nisu uspjeli realizirati, ali je Mađarskoj ostalo premalo vremena za izjednačenje.

Hrvatska je tako izborila finale gdje ju čeka Srbija. Mađari će u borbu za treće mjesto gdje će igrati protiv reprezentacije SAD-a. Veliko finale i vaterpolski El Clásico je na rasporedu u nedjelju.

Komentari

Povezano