Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska slavila u Poljskoj i došla nadomak SP-a u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija je danas protiv Poljske odigrala prvu utakmicu doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine odigrati u Uzbekistanu. Izabranici Marinka Mavrovića su velikim preokretom u drugom dijelu došli do trijumfa te se iz Koszalina vraćaju s prednošću od 3:2.

Poljska je odlično otvorila susret te je već u trećoj minuti povela golom Sebastiana Szadurskog. Poljski vratar Bartolomiej Nawrat je poslao dugu loptu koju Kristijan Postružin ne uspijeva očistiti glavom na pravi način pa ona dolazi na volej poljskom reprezentativcu koji lijepo zabija za prednost domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je izjednačila u 14. minuti. Kristian Čekol je povukao loptu po desnoj strani te je dodao za svog klupskog suigrača iz Futsal Dinama Luku Perića koji je osvojio duel protiv kapetana domaćih Tomasza Kriezela kojeg je poslao na tlo, dok je on preciznim udarcem zabio za 1:1. Bio je to njegov ukupno deveti pogodak u ovim kvalifikacijama.

Nažalost, taj se rezultat nije dugo zadržao na semaforu. Samo minutu i 45 sekundi kasnije, Poljska se vraća u prednost, a do nje dolazi na bizaran način. Michal Kubik je izveo korner s desne strane, a na putu prema sredini terena lopta pogađa Marka Kuraju koji je štitio prvu vratnicu i završava iza leđa Zorana Primića.

Početkom drugog dijela se Perić ponovno odlično zagradio i izborio za dobru poziciju za udarac, no Nawrat je bio spreman na to pa upisuje još jednu obranu. U 23. minuti je Poljska imala sjajnu priliku za povećanje prednosti. Szadurski je izašao sam pred Primića te je poslao loptu ispod njegovih ruku, ali Dario Marinović uz pomoć vratnice izbacuje loptu iz gola.

Minutu kasnije smo vidjeli fantastičan potez Marka Kuraje koji je s par rolica eliminirao trojicu Poljaka, međutim njegov udarac odlazi pored gola. Nastavilo se dinamično s prilikama za obje strane, ali mreže su mirovale sve do 34. minute u kojoj Luka Perić majstorskim pogotkom izjednačava na 2:2.

Nisu hrvatski reprezentativci na tome stali jer samo 25 sekundi kasnije vratar Primić pronalazi Davida Mataju koji matira Nawrata za uspješni “blitzkrieg” i vodstvo od 3:2. U 36. minuti je Duje Kustura zamalo povećao to vodstvo, ali njegov pokušaj završava na vratnici.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao pa je Hrvatska pred uzvrat, koji je na rasporedu 16. travnja u zagrebačkom Draženovom domu, osigurala prednost od 3:2. Podsjećamo na to da obje reprezentacije traže svoj drugi plasman na Svjetsko prvenstvo u povijesti. Hrvatska je jedini put na Svjetskom prvenstvu igrala 2000. godine u Gvatemali kada su naši reprezentativci bili peti s tri pobjede i tri poraza.

Komentari

Povezano