Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska stigla do nove pobjede i finala pretkvalifikacijskog turnira

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Ukrajinu rezultatom 85:70 te stigla do finala pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2024. u Parizu.

Naši košarkaši su ušli u utakmicu vrlo angažirani u obrambenoj fazi te je Ukrajina u prve četiri minute susreta postigla samo dva poena. Hrvatska je pet minuta do kraja prve četvrtine, nakon trice Marija Hezonje za 15:4 na semaforu, natjerala ukrajinskog izbornika da pozove prvu minutu predaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Ukrajinci su napravili seriju 7:0 te natjerali našeg izbornika Josipa Sesara da učini isto. Minuta predaha pozitivno je utjecala na Hrvatsku koja se ponovno stabilizirala te serijom slobodnih bacanja Darija Šarića završila četvrtinu s prednošću od +7.

Održavali smo prednost sve do sredine druge četvrtine kada su ukrajinski košarkaši izjednačili na pogon Oleksandra Kovliara koji je u tom periodu postigao pet poena i podijelio četiri asistencije. Do poluvremena naši su košarkaši uspjeli otići na prednost od +6 nakon polaganja Ivice Zupca koji je kroz cijeli susret bio vrlo dominantan u reketu.

Impresivno je Hrvatska ušla u drugo poluvrijeme te napravila seriju 14:0 nakon koševa Šarića, Hezonje i Zupca te trice Gorana Filipovića. Stigli smo do prednosti od čak 20 razlike u tom trenutku te je to bilo dovoljno za iskontrolirati utakmicu do kraja. Razlika se ipak nešto smanjila, no Hrvatska je na kraju slavila rezultatom 85:70 i upisala četvrtu pobjedu u nizu na turniru u Istanbulu.

Kod Hrvatske najviše su se istaknuli Mario Hezonja s 22 poena, pet skokova i dvije ukradene lopte, Ivica Zubac s 20 poena, sedam skokova i dvije blokade te Dario Šarić koji je upisao 18 poena, osam skokova i tri asistencije.

Naši košarkaši u finalu čekaju boljeg iz susreta između Turske i Švedske koji svoju utakmicu igraju od 19 sati. Finale je na rasporedu 20. kolovoza, a samo pobjednik ide na glavni kvalifikacijski turnir.

Komentari

Povezano