Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska svladala Crnu Goru u prijateljskoj utakmici

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je svoju prvu prijateljsku utakmicu uoči EP-a koje se od 10. do 28 siječnja igra u Njemačkoj. Protivnik je bila Crna Gora koju s klupe vodi naš proslavljeni bivši vratar Vlado Šola. Izabranici Gorana Perkovca su u porečkoj dvorani „Žatika“ došli do pobjede 29:25 (14:13).

Zbog lakših viroza  u našem sastavu danas nije bilo Igora KaračićaIvana MartinovićaDavida MandićaTina Lučina Dominika Kuzmanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početnim minutama utakmice igralo se gol za gol, sve do šeste minute kada je Crna Gora otišla na 5:3. U tim trenucima Hrvatska je tek hvatala tempo, a na golu Crnogoraca velike probleme nam je stvarao vratar Melsungena Nebojša Simić koji je imao nekoliko dobrih intervencija.

U desetoj minuti pri rezultatu 6:4 za Crnu Goru probudio se naš vratar Matej Mandić koji je zabilježio dvije obrane zaredom, a Hrvatska je sa četiri gola u dvije minute preokrenula rezultat na 8:6. Najraspucaniji u našoj reprezentaciji bio je Zvonimir Srna, a raskoš svog talenta pokazali su i Veron Načinović, te Filip Glavaš. Ipak, Crna Gora mini serijom 2:0 dolazi do 8:8.

Idućih nekoliko minuta naša reprezentacija imala je minimalnu prednost, te je pokazivala veliku raznovrsnost u napadu. Svoju individualnu kvalitetu pokazivao je mladi igrač mađarske Tatabanye, Mateo Maraš koji je sa svoje pozicije desnog vanjskog dva puta parao mrežu Nebojše Simića.

Crna Gora je ponovo uspjela doći do prednosti pet minuta prije poluvremena kada je Miloš Vujović, nakon efektnog cepelina, poentirao za 13:12.

Pred sam kraj prvog poluvremena Hrvatska je lijepim golom Domagoja Duvnjaka, te izvrsnom kombinacijom Srne i Marina Jelinića došla do vodstva 14:13 s kojim se otišlo na predah. U našem prvom napadu u drugom poluvremenu, nezgodan pad zadesio je Luku Cindrića koji je šepajući izašao s terena, no na sreću vrlo brzo se vratio u igru.

Crna Gora je u prvih sedam minuta drugog poluvremena napravila seriju 5:0 i otišla na nezgodnih 18:15, te je Goran Perkovac morao zvati minutu predaha. Nakon tog timeouta Hrvatska je golovima Marija Šoštarića, Lovre Mihića i Marina Šipića poravnala rezultat na 18:18.

Unatoč tome, na krilima sjajnog  Nebojše Simića Crnogorci  su se nekako uspjevali održavati u minimalnom vodstvu, ali naša reprezentacija pokazivala je  borbenost i požrtvovnost boreći se za svaki posjed.

U 51 minuti utakmice Zvonimir Srna svojim petim pogotkom zabija za 23:22 i donosi Hrvatskoj prvo vodstvo nakon 15:14. Hrvatska je nakon tog počela puno bolje igrati, te Veron Načinović šest i pol minuta prije kraja zabija za 25:23, a idući pokušaj Crne Gore brani Filip Ivić.

Nakon toga je  i Nebojša Simić pokušao zabiti gol na prazna vrata, ali to svojim sprintom zaustavlja Srna. U 56 minuti Hrvatska pogotkom Načinovića ide na 26:23.

Kada je Crna Gora ponovo zaprijetila dolaskom na -1, odgovornost u našoj momčadi preuzima Šoštarić i zabija za 27:25, a u idućem napadu Ivić brani zicer i praktički rješava pitanje pobjednika.Hrvatska je sa još dva dodatna pogotka potvrdila pobjedu i postavila konačnih 29:25.    

Hrvatska svoju iduću utakmicu na pripremnom turniru u Poreču igra prekosutra protiv Slovenije u 17 sati.

Komentari

Povezano