Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska svladala Estoniju na otvaranju Billie Jean King kupa

Hrvatska teniska reprezentacija je u Vilniusu otvorila svoj put u Billie Jean King kupu. Hrvatska je u trećem razredu natjecanja smještena u skupinu A gdje igra s reprezentacijom Estonije i Sjeverne Makedonije.

Hrvatske tenisačice su nastup u skupini otvorile protiv Estonije koja je već odigrala svoj prvi meč u kojem su upisali poraz od Sjeverne Makedonije. Za Hrvatsku su u pojedinačnoj konkurenciji nastupile Lea Bošković i Antonia Ružić te su pobjedama u singlu osigurale pobjedu Hrvatskoj i prije meča parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dvoboj donio je meč drugih reketa obaju reprezentacija. Bošković je tako predstavljala Hrvatsku dok je za Estoniju nastupala Elena Malygina, 370. tenisačica svijeta. Hrvatska predstavnica nije imala velikih problema svladavši estonsku igračicu sa 6:2 6:3.

Nakon pobjede Bošković slijedio je meč nominalno prvih reketa, dvoboj Ružić i Kaije Kanepi, nekadašnje 15. igračice svijeta. Hrvatska tenisačica je prvi set otvorila s breakom zaostatka da bi zatim osvojila tri gema u nizu. Kanepi je kod 3:1 vratila break zaostatka te se do 5:4 igralo bez oduzimanja servisa. Tada Ružić koristi svoju treću set loptu i sa 6:4 dolazi do vodstva od 1-0 u setovima.

Ružić je i u drugom setu imala prednost od 3:1. Nakon što je napravila break isti nije uspjela potvrditi te se Kanepi vratila na 3:3. Ponovno se do 5:4 igralo bez oduzimanja servisa kada Ružić dolazi do meč lopte koju ne koristi. U idućem gemu, kod 5:5 Hrvatica gubi servis te daje priliku Estonki za osvajanje seta. Kanepi tu priliku nije iskoristila te je Ružić breakom odvela set u 13. igru. Tamo je hrvatska tenisačica bila bolja sa 7-2.

Ružić je izašla na teren i u konkurenciji parova zajedno s Ivom Primorac, a njih dvije su sa 6:3 3:6 10:4 svladale estonsku kombinaciju sastavljenu od Maileen Nuudi i Lauru Rahnel za konačnih 3-0.

Hrvatska je ovom pobjedom ostala u igri za promociju za koju će prvo trebati pobijediti Sjevernu Makedoniju kako bi se plasirale u iduću fazu u kojoj bi ih čekale dvije ekipe koje su svoje grupe osvojile. Iz te druge faze, dvije od tri ekipe će izboriti plasman u drugi razred Billie Jean King kupa.

Komentari

Povezano