Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska svladala Njemačku i osigurala plasman na Olimpijske igre

Hrvatski rukometaši sjajnom su utakmicom protiv Njemačka osigurali plasman na Olimpijske igre u Parizu. Protiv domaćina su slavili s 33:30 i tako osigurali prvo mjesto u grupi.

Nije moglo bolje krenuti za Hrvatsku koja je u susret ušla serijom 4:0. Ta prednost se samo povećavala kroz prvi dio te je došla do najvećih sedam razlike (16:9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je impresivan u prvom dijelu bio Dominik Kuzmanović na vratima Hrvatske. Svojim obranama je izluđivao Nijemce koji nisu pronalazili odgovor. Na kraju se na predah otišlo rezultatom 16:10 za hrvatske rukometaše.

Njemačka je dignula razinu igre u nastavku te su u posljednjih 15 minuta smanjili zaostatak na samo dva razlike (23:21). Napad Hrvatske više nije bio na razini iz prvog dijela zbog čega je ispaštala i obrana.

Nakon toga se dulje vrijeme igralo gol za gol što je s obzirom na fazu utakmice puno više odgovaralo hrvatskim rukometašima. Susret se prelomio sedam minuta prije kraja pri rezultatu 29:25 za Hrvatsku kada je Sebastian Heymann nespretno faulirao Domagoja Duvnjaka i tako zaradio izravan crveni karton.

Heymann nije imao namjeru ozljediti Duvnjaka, ali je kažnjen zbog neopreznosti. Hrvatska je nakon toga mirno privela susret kraju i osigurala mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Najbolji u hrvatskim redovima bio je Ivan Martinović s osam golova i Duvnjak s pet.

Komentari

Povezano