Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska svladala Švedsku i izborila polufinale Pretkvalifikacija za Olimpijske Igre

I u drugom susretu Pretkvalifikacija za Olimpijske Igre koje će se 2024. godine održati u Parizu, košarkaška reprezentacija Hrvatske upisala je uvjerljivu pobjedu, savladavši Švedsku s 99:67 i time teoretski osigurala polufinale natjecanja.

Šveđani su nošeni bivšim igračem Vrijednosnica iz Osijeka Elijahom Clarenceom, koji je u prve četiri i pol minute ubacio četiri trice, poveli 20:12 polovicom prve četvrtine i prisilili Josipa Sesara da pozove prvu minutu odmora. Naši su se košarkaši u puno boljem raspoloženju vratili na parket te serijom 14:2 stigli do vodstva 24:22 po isteku prve dionice. U prve dvije minute nastavka Hrvatska ubacuje devet, a prima dva poena te prisiljuju švedsku klupu da pozove timeout. Naši nastavljaju s boljom igrom te polaganjem Ivice Zubca stižu do prve dvoznamenkaste prednosti (40:30) u 15. minuti, a na veliki se odmor otišlo se s našom prednošću 51:45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su u nastavku još malo podigli intenzitet obrane, švedski napad potpuno je stao što je rezultiralo sa svega tri njihova poena u prvih osam minuta treće četvrtine, pri čemu su reprezentativci Hrvatske otišli na velikih 67:45. Rezultatska razlika više se nije spuštala ispod 20 koševa, te su naši rutinski priveli utakmicu kraju za konačnih 99:67.

Jaleen Smith bio je naš najbolji strijelac s 24 poena, 15 je ubacio Roko Badžim, a 13 Ivica Zubac, koji je dodao šest skokova i sedam asistencija. Za Švedsku je Clarence upisao 29 koševa.

Treći dvoboj u skupini naši košarkaši igraju u srijedu, kada će se od 19 sati susresti s reprezentacijom Nizozemske.

Komentari

Povezano