Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska teško poražena od Brazila

Nakon što je u prvom kolu doživjela neočekivani poraz od Tajlanda, futsal reprezentacija Hrvatske je danas igrala drugo kolo Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu. Protivnik je bio veliki Brazil koji je jedan od favorita za osvajanje turnira.

Hrvatska je solidno ušla u susret te je bila ravnopravan suparnih prvih deset minuta. Mini Vatreni su se dobro pranili te Zoran Primić nije imao puno posla na početku susreta. Međutim osam minuta prije kraja prvog dijela je Pito sjajano pogodio s desetak metara udaljenosi za 1:0 prednost Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dvije minute kasnije se vratila Hrvatska. Duje Kustura je sjajno proigrao Daria Marinovića koji je izašao sam pred vratara. Kapetan je vrhom kopačke matirao vratara Brazila za 1:1.

Četiri minute prije kraja poluvremena je Marko Kuraja napravio šesti prekršaj Hrvatske te je Brazil dobio akumulirani udarac. Kuraja je protivnika udario laktom te je zbog toga dobio i crveni karton. Udarac s deset metara je izveo Dyego te je zabio za 2:1 i novo vodstvo Brazila.

Minutu kasnije je Josip Jurlina izgubio loptu kao posljednji igrač na sredini terena. Oduzeo mu je Marcel koji se sjurio sam na vratara te zatresao mrežu za 3:1. Do kraja poluvremena se u strijelce upisao i Neguinho te je Brazil na odmor otišao vodivši 4:1.

Brazil je nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu te je u 24. minuti Marcel postigao svoj drugi pogodak na susretu za 5:1. Minutu kasnije je i Pito došao do svog drugog gola kada je zabio za 6:1.

U 29. minuti je David Mataja propustio sjajnu priliku za pogodak, a iz tranzicije je Hrvatsku kaznio Arthur za 7:1. Četiri minute prije kraja je Rafa zatresao mrežu Hrvatske za konačnih 8:1. Brazil je ovom pobjedom osigurao prolaz skupine, a Hrvatska je upisala svoj najteži poraz na velikim natjecanjima u povijesti.

Posljednje kolo se igra u petak od 14:30. Tada će Hrvatska igrati protiv Kube koja je izgubila od Tajlanda rezultatom 5:10. S druge strane Brazil igra protiv Tajlanda koji je osigurao prolaz skupine.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano