Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska tijesno poražena od Francuske

U velikom rukometnom klasiku Francuska je nadvisila Hrvatsku 34:32 (17:17). Naši rukometaši su odigrali vrlo dobro, no uz neke diskutabilne sudačke odluke na našu štetu, te francusko iskustvo pobjeda je pripala Trikolorima

Uoči ove utakmice u našem sastavu nije bilo kapetana Domagoja Duvnjaka jer je dobio temperaturu, ali se u zapisnik vratio naš prvi pivot Veron Načinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pet minuta Hrvatska je držala minimalnu prednost, a onda Matej Mandić brani šut Dike Mema i u idućem napadu Hrvatska pogotkom Maria Šoštarića s sedam metara dolazi do +2 po prvi put večeras. Šoštarić je nastavio s maestralnom individualnom partijom i zabio još dva brza gola zaredom.

Iako smo nakon deset minuta igre imali napad za 8:5, Francuska brzom serijom 3:0 hvata momentum i prelazi u minimalno vodstvo. U 15. minuti Zvonimir Srna radi nepromišljenu pogrešku i šalje loptu u aut, a Dika Mem na prazan gol zabija za 10:8

Dvije i pol minute kasnije Nedim Remili zabija za francuskih +3, a imali su Francuzi i kontru za četiri razlike, no taj pokušaj fantastično brani Dominik Kuzmanović.

Kada se činilo da ne možemo parirati Francuskoj, probudio se Marin Jelinić i s dva gola zaredom iz brze tranzicije, dovodi nas do -1, no Francuska na to odgovara s svoja dva vezana gola i ponovo bježi na 17:14.

U tim trenucima nas u igri drži Dominik Kuzmanović koji s tri vezane obrane postaje prvo naše ime, a pogotkom Matea Maraša dolazimo na 17:16. Idući francuski šut ponovo brani Kuzmanović, a Maraš još jednim pogotkom konačno dovodi naše do izjednačenja!

U zadnju minutu poluvremena ušlo se kod rezultata 18:18, a onda nakon jedne bizarne situacije Veron Načinović zarađuje dvije minute jer je napravio prekršaj na Elohimu Prandiu koji se odmah bacio kao pokošen.

Iako smo imali igrača manje, maestralni Kuzmanović brani pokušaj s lijevog krila, ali u zadnjih deset sekundi pokušaj Lučina završava u bloku, a potom je Karačićev šut prohujao pored vrata.

Na početku drugog poluvremena Francuska je ponovo došla do prednosti +2 na račun individualne kvalitete, a iako je Hrvatska imala šanse za prilazak, falilo je razboritosti u napadu. Naši su se previše oslanjali na vanske šuteve koje je dobro čitao Samir Bellahcene.

Francuska je to iskoristila i došla do 24:21 nakon kontre Dylana Nahea. U idućem napadu Ludovic Fabregas je zaradio treće isključenje nakon prekršaja nad Načinovićem, no izboren sedmerac po prvi put na ovom prvenstvu ne koristi Šoštarić.

U 45 minuti Francuska golom Nikole Karabatića prvi pura ide na +4, te je bilo jasno da nas samo čudo može spasiti. Nekoliko minuta kasnije skoro dolazimo na prag tog čuda, no u polukontri koja nas može dovesti do -1 Filip Glavaš šalje loptu u aut.

Ipak, uz dvije dobre intervencije Kuzmanovića i pogodak Srne Hrvatska dolazi do 27:26 na deset minuta do kraja. Naši rukometaši na krilima Kuzanovića dolaze do napada za 27:27, a nakon duela Mema i Načinovića obojica dobivaju dvije minute.

U nastavku Francuska krade dvije lopte i ponovo ide na +3, što se nije svidjelo našim navijačima te je netko s tribina bacio plastičnu čašu prema klupi Francuza.

Hrvatski lavovi još se ne predaju, te pogotkom Jelinića Hrvatska stiže na -1, no u idućem napadom suci poništavaju obranu Kuzmanovića i sviraju sedam metara te isključuju Filipa Glavaša. Mahe koristi taj sedmerac, te ponovno vodi Francusku do +2. Nismo se mogli vratiti iz tog minusa i Francuska je ovom pobjedom zasjela na prvo mjesto nakon prvog kola u našoj skupini.

Iako smo odigrali hrabru utakmicu, falio je mali koračić do potpunog uspjeha. Naši rukometaši igraju iduću utakmicu u subotu, kada nam je protivnik Mađarska.

Komentari

Povezano