Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska u-17 reprezentacija svladala Kosovo

Hrvatska u-17 reprezentacija danas je u Karlovcu odigrala svoju prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Po kišom natopljenom travnjaku uspjeli su mladi Vatreni s 4:0 svladati vršnjake s Kosova.

Prvo poluvrijeme proteklo je u terenskoj dominaciji Hrvatske. Ipak, s obzirom na uvjete na terenu teško je bilo stvarati konkretne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva prilika došla je u 44. minuti kada je Hrvatska povela. Dukan Ahmeti pronašao je Patricea Čovića koji lijepo zabija za vodstvo Hrvatske.

Odmah na početku drugog dijela Hrvatska zabija i drugi gol. Mislav Ćutuk si je sam pronašao prostor i odmjerenim udarcem udvostručio hrvatsku prednost.

Ako nije bilo riješeno do tog trenutka, pitanje pobjednika riješeno je u 62. minuti. Ljubo Puljić je nakon kornera spustio loptu za kolegu iz obrane Marka Zebića koji zabija za 3:0. Posljednji čavao u kosovki lijes zabijen je u 80. minuti. Tada se u strijelce upisao Ivan Barić.

Ovom pobjedom mladi Vatreni su napravili ogroman korak prema Elitnoj rundi. U grupi su s Hrvatskom i Kosovom još Farski Otoci i Engleska, a s obzirom kako prolaze prva dva, prolazak ne bi smio doći u pitanje.

Komentari

Povezano