Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U-17 reprezentacija zabila sedam golova Farskim otocima

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina pobijedila je Farske otoke u drugom kolu prve runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Albaniji.

Mini turnir skupine tri održava se upravo u albanskoj Tirani, a nakon remija s domaćinima u prvom kolu, mladi Vatreni s uvjerljivih su 7:0 svladali svog drugog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je sjajno ušla u susret te već u 17. minuti povela s 2:0. Mrežu Farana najprije je načeo Pavle Smiljanić, da bi rezultat povisio Patrik Horvat. Do kraja prvog poluvremena, izabranici Marijana Budimira stvorili su još nekoliko šansi pred protivničkim vratima, a naplata dominacije stigla je u 40. minuti kada je za 3:0 zabio Niko Horvat.

U nastavak su Vatreni prenijeli ritam iz prvog dijela, a trijumf su okrunili s još četiri pogotka. Bruno Mišura bio je precizan u 55. minuti, Patrik Horvat je svojim drugim golom povećao na 5:0, Roko Vojvodić postigao je šesti zgoditak Hrvatske, dok je konačni ishod u sudačkoj nadoknadi postavio Tino Kusanović.

Hrvati će mini turnir zaključiti u utorak ogledom protiv Nizozemske u posljednjem kolu kvalifikacija. Prve dvije reprezentacije plasirat će se u drugu rundu u kojoj će pobjednici sedam skupina osigurati Euro. Albaniji je, kao domaćinu, već zajamčen nastup.

U drugom dvoboju naše grupe sastaju se domaćini i Nizozemci, a utakmica je na rasporedu od 15 sati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano