Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska u-19 vaterpolo reprezentacija u finalu Europskog prvenstva

Hrvatska u-19 vaterpolo reprezentacija je ušla u finale Europskog prvenstva do 19 godina u bugarskom Burgasu, nakon što je u polufinalu izrazito svladala Španjolsku 14:10. Suparnik nije niti u jednom trenutku niti izjednačio, dok je u zadnjoj četvrtini u jednom trenutku naš sastav vodio i sa šest golova razlike (13:7).

Ovo je ujedno prva medalja za hrvatski vaterpolo na velikim natjecanjima tipa mlađih uzrasta nakon 2017. godine. Te godine je u Beogradu na Svjetskom prvenstvu do 20 godina Hrvatska osvojila srebro. Što se tiče nadmetanja na razini kontinentalnih prvenstava do 19 godina, ovo je Hrvatskoj treće finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će se Hrvatska susresti u subotu protiv Crne Gore s početkom u 18:15 sati po našem vremenu. Naime, u prvom polufinalnom susretu Crna Gora je pobijedila Mađarsku 6:5.

Hrvatska U19 reprezentacija u skupini je pobijedila Španjolsku i Crnu Goru te izgubila od Mađarske jedan razlike. U osmini finala pala je Turska, a u četvrtfinalu Grčka. Zanimljivo, svi polufinalisti dolaze iz skupine u kojoj je bila Hrvatska.

Komentari

Povezano