Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska u-20 reprezentacija svladala Švicarsku

U prvome kolu grupne faze Eurobasketa B divizije za košarkaše mlađe od 20 godina Hrvatska je iznjedrila teže nego očekivanu pobjedu protiv reprezentacije Švicarske rezultatom 82:48.

Početak su susreta označili veliki problemi za hrvatske predstavnike koji nisu mogli pronaći napadački ritam, dok su Švicarci preko centralnog pick and rolla i Dylana Ducommuna radili velike probleme našim visokim igračima koji nisu uspijevali pratiti suparničke loptaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon prve minute odmora i ulaskom Viga Barta i Nike Šare, Hrvatska je dobila potrebnu svježinu u oba pravca. Pogotovo se u defanzivnom dijelu nametnuo novi igrač Cedevite Junior, 19-godišnji Šare koji se pokazao kao odličan izbor protiv švicarskih bekova. Energiju s kraja prve četvrtine Hrvatska je uspjela prenijeti i u drugu te se na valu individualne superiornosti odlijepiti na +11 razlike, u rezultatu 38:27.

Drugo je poluvrijeme počelo u jednakom tonusu pa su se mogli vidjeti brojni promašaji iz otvorenih vanjskih pozicija na obje strane. Na hrvatsku sreću, reprezentativci su stvorili dovoljno poena iz tranzicija i s linije za slobodna bacanja da bi rezultat ostao na našoj strani.

Zahvaljujući širini svoje klupe, Hrvatska se do kraja trećeg perioda odvojila na čak +20 razlike, konačno preuzevši titulu predominantnog favorita uoči utakmice. Zaključno s četvrtom četvrtinom ta je prednost porasla još na 34 razlike, označivši prvu pobjedu naše reprezentacije na turniru u rumunjskom Pitestiju.

U švicarskim su redovima najbolji bili spomenuti Ducommun s 14 koševa i Enzo Boudouma koji je ostao na tek dva manje. Hrvatsku su predvodili odlični Toni Bilić i Ivan Bogdanović koji su zabilježili 14, odnosno 11 poena.

Unatoč velikoj razlici na kraju, mora se spomenuti da su Švicarci bili izrazito neprecizni sa samo 23% šuta iz igre, dok su izabranici Jakše Vulića bili osjetno bolji, ali svejedno na razočaravajućoj razini s 46%.

Hrvatska će povratak u A diviziju, na razinu na kojoj smo i bili posljednjih sedam godina, tražiti još protiv Finske, Slovačke i Latvije. Prva je naredna utakmica na rasporedu u 14:30 sati u subotu, 13. srpnja protiv Latvije.

Komentari

Povezano