Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska u-21 reprezentacija svladala Bjelorusiju

Nakon remija protiv Grčke u petak, hrvatska u-21 reprezentacija je danas u Velikoj Gorici igrala protiv vršnjaka iz Bjelorusije. U dobroj utakmici, Hrvatska je slavila 2:0.

Prvu pravu priliku na utakmici imala je Bjelorusija u 15. minuti. Nakon greške Matea Lisice sam je u sredini ostao German Barkovskiy. Na našu sreću, Barkovskiy nije dobro zahvatio loptu i pucao je ravno u ruke Nikole Čavline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti Hrvatska je u kratkom vremenu dva puta zaprijetila preko Roka Šimića. Oba puta ga je uposlio Martin Baturina, no ni u jednoj situaciji Šimić nije dobro reagirao i ostalo je 0:0.

Seriju promašaja Šimić je nastavio u 30. minuti. Točnije, ovoga puta nije uspio ugurati loptu u gol s pet metara nakon lijepog prodora Stipe Biuka.

Četiri minute kasnije Bjelorusija je umalo kasnila sve te promašaje. Ilya Charniak je probio po lijevoj strani i vratio loptu u sredinu gdje iz dobre pozicije ravno u Čavlinu puca Daniil Dusheuski.

Uspjela je Hrvatska doći do vodstva u prvoj minuti sudačke nadoknade. Luka Sučić je izveo slobodan udarac koji je po mišljenju suca pogodio nekog u živom zidu u ruku te je sudac pokazao na bijelu točku. Sučić je bio siguran izvođač te je Hrvatska tako iz upitnog kaznenog udarca s vodstvom otišla na predah.

Prvu prijetnju u drugom dijelu Hrvatska je imala u 50. minuti. Domagoj Bukvić se izvukao na udarac i sjajno opalio malo pored gola. Ipak, njegov udarac je otišao malo pored gola.

Vodstvo se udvostručilo u 54. minuti. Šimić je vratio povratnu loptu za Baturinu koji pogađa Nikitu Baranoka od kojeg se lopta odbija u gol. Na kraju se gol pisao Baturini, iako je lako mogao biti zapisan kao autogol.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i ostalo je 2:0 za Hrvatsku. U grupi je vodeći Portugal kojeg će biti jako teško uhvatiti na prvom mjestu koje direktno vodi na Europsko prvenstvo.

Komentari

Povezano