Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska u finalu Hopman kupa

Hrvatska teniska reprezentacija u sastavu Donna Vekić Borna Ćorić igrat će u finalu Hopman kupa koji se održava u Nici nakon što je u posljednjem susretu skupine B svladala Španjolsku s 2-1.

Hrvatska je do vodstva od 1-0 stigla uvjerljivom pobjedom Donne Vekić od 6:2 6:1 protiv Rebeke Masarove koja se nije pokazala dostojnom protivnicom u tom duelu. Nakon njih su na teren izašli prvi hrvatski reket Borna Ćorić te prvi igrač svijeta Carlos Alcaraz. U vrlo uzbudljivom i izjednačenom meču, osvajač ovogodišnjeg Wimbledona je slavio sa 6:3, 6:7 i 10:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Alcaraz tako izjednačio na 1-1, o pobjedniku susreta je odlučivao dvoboj mješovitih parova u kojem su Ćorić i Vekić preokretom svladali Alcaraza i Masarovu sa 1:6, 6:4, 14:12. U spektakularnom tiebreaku, hrvatski par je spasio meč loptu suparnika kod zaostatka od 8:9 da bi nakon toga propustili realizirati vlastite tri meč lopte, ali četvrta je ipak bila sreća.

U nedjelju će Hrvatska igrati finale protiv Švicarske te je izraziti favorit u tom dvoboju pošto za Švicarsku, osvajače posljednja dva izdanja turnira, nastupaju Celine Naef Leonardo Riedi. Naef je trenutno 157. tenisačica svijeta, a Riedi 157. tenisač svijeta.

Hrvatska je do sada jednom osvojila Hopman kup, davne 1996. godine kada su ju predstavljali Goran Ivanišević Iva Majoli koji su, zanimljivo je, u finalu za suparnike imali Švicarce Martinu Hingis i Marca Rosseta.

Komentari

Povezano