Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U17 reprezentacija porazom ispala iz Europskog prvenstva

Jučer su odigrani posljednji susreti drugog kola U17 Europskog prvenstva koje se igra u Mađarskoj, a najbitnija vijest za hrvatsku javnost jest ona da su naši mladići izgubili 1:2 od švicarskih vršnjaka te time izgubili mogućnost ulaska u knock-out fazu natjecanja.

Prisjetimo se, mladi Vatreni našli su se u skupini s Engleskom, Švicarskom i Nizozemskom. Nakon uvodnog 0:1 poraza od Engleza, jučer su rano pali u rezultatski deficit – već je u 9. minuti Xhemalija zabio za vodstvo Švicaraca. Sergej Levak, igrač talijanske Rome, izjednačio je u 32. minuti, te je 1:1 dugo stajalo na semaforu. Ipak, Akahomen u 83. minuti zabija za 1:2 i prolazak Švicarske sa 6 bodova iz dvije utakmice, koliko imaju i Englezi koji su završnim blitzkriegom pobijedili Nizozemsku 4:1. Time su Hrvatska i Nizozemska eliminirani, jer iz svake skupine prolaze dvije najbolje plasirane momčadi; te će u utakmici trećeg kola igrati za treće mjesto skupine, dok će Englezi i Švicarci međusobnim ogledom odlučiti o prvom i drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalim skupinama je nakon drugog kola situacija da je Poljska iz skupine A osigurala prolaz, dok isti još mogu izboriti Mađarska i Irska, dvije momčadi koje će se također sudariti u zadnjem kolu. Iz natjecanja je pak ispao Wales. U skupini B je sve otvoreno, te je moguće da Španjolci s trenutnih 6 bodova, ispadnu, a Talijani s 0 bodova prođu! U igri su još i Slovenija i Srbija koje imaju po 3 boda. U skupini C su Nijemci osigurali četvrtinu finala natjecanja, a tamo više ne mogu Škoti. Francuska i Portugal zato imaju po 3 boda, te se i oni susreću u trećem kolu i odlučuju o prolasku skupine.

Komentari

Povezano