Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U17 reprezentacija razbila Farske Otoke i osigurala daljnju fazu kvalifikacija

Hrvatska U17 nogometna reprezentacija dočekala je danas vršnjake s Farskih Otoka u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Devetodnevni miniturnir grupe 9 kojem je Hrvatska i domaćin započeo je pred tri dana kada su naši svladali reprezentaciju Kosova s 4:0.

Danas su na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu svladali i momčad Farskih Otoka. Izbornik Robert Jarni od prve je minute na teren poslao postavu: Hrvojević – Mikić, Kitin, Tomić, Milišić – Barić, Kostelac, Subotić – Jaman, Matić, Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mini Vatrene već u 13. minuti u vodstvo dovodi Hajdukov napadač Duje Matić na asistenciju Dražena Jamana iz Osijeka. Duže od očekivanog čekalo se na drugi pogodak, a on stiže u 60. minuti kada zabija još jedan Hajdukovac – Bruno Durdov.

Deset minuta kasnije naši su igrači dodali i treći pogodak, autor kojeg je bio Patrice Čović iz berlinske Herthe. Igrala se 81. minuta kada hrvatski mladići zabijaju i četvrti gol u mrežu Farana. Dukan Ahmeti iz Istre 1961 asistirao je strijelcu Petru Zvonimiru Kostelcu iz zagrebačke Lokomotive.

Istinski se našim igračima otvorilo pred sam kraj utakmice, sâm Ahmeti zabio je u 88. za 5:0 na asistenciju Čovića, dok je Matić čekao da padnu četiri gola prije nego je dodao svoj drugi za ukupnih 6:0 u zadnjoj minuti ogleda.

S obzirom da je Engleska nadvisila Kosovo 5:0, a da je u prvom kolu s visokih 8:0 porazila Farske Otoke, oni su, kao i naša momčad, osigurali prolazak u sljedeću fazu kvalifikacija. Stoga će dvoboj između Hrvatske i Engleske koji je na rasporedu za tri dana biti tek revijalnog karaktera.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano