Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U18 košarkaška reprezentacija teško poražena u drugom susretu Eurobasketa

Mladi izabranici hrvatske košarkaške reprezentacije do 18 godina nastavili su s lošim rezultatima na Eurobasketu u A kategoriji, upisavši nakon poraza od Belgije rezultatom 87:71 još jedan visoki poraz protiv vršnjaka iz Njemačke rezultatom 70:99.

Početnu petorku kod Hrvatske, na čelu s izbornikom Rokom Jurlinom, činili su Vice Grbić, Ivan Jurić, Roko Jemo, Toni Torbarina i Toni Josipović, dok su za Njemačku, predvođenu Alanom Ibrahimagićem, započeli Jack Kayil, Christian Anderson, Janne Muller, Hannes Steinbach i Declan Duru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu četvrtinu Hrvatska je završila s minimalnim zaostatkom od tri poena, a na poluvremenu je bilo još uvijek vrlo dostižnih sedam poena razlike. U trećoj četvrtini tek se krenula prelamati utakmica kada je Njemačka pobjegla na dvoznamenkastih 13 poena razlike, dok su u posljednjoj dionici susreta potpuno preokrenuli situaciju u svoju korist i u jednom trenutku otišli na više od 30 poena prednosti, koje su naši mladi košarkaši na samom kraju minimalno ublažili.

Anderson i Kayil bili su najefikasniji kod Njemačke sa po 20 postignutih poena uz visok postotak šuta, dok su kod Hrvatske najistaknutiji bili Josip Pavković i Jurić sa po 14 i 13 poena.

Hrvatsku već sutra čeka nova utakmica, ovoga puta protiv Turske s početkom u 12:00 sati, u kojoj će se pokušati vratiti na noge, dok će Njemačka malo kasnije u 12:30 odmjeriti snage protiv Belgije.

Komentari

Povezano