Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U19 futsal reprezentacija u posljednjoj sekundi ostala bez pobjede

Mlada hrvatska futsalska U-19 reprezentacija otvorila je nastup na Europskom prvenstvu koje se igra u Poreču remijem s Francuskom (6:6).

Imali smo prilike vidjeli uzbudljivu utakmicu u kojoj je Hrvatska primila nevjerojatan i nesretan pogodak u posljednjoj sekundi autogolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica bogata golovima i preokretima započela je tako da je Hrvatska u 6. minuti gubila 2:0, no već u 7. minuti se vratila na 2:2 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Dragičeviću, koji je u 22. minuti udarcem sa 6 metara stigao i do svojeg hat-tricka i prvog hrvatskog vodstva na utakmici.

Francuzi su zatim dvama pogocima stigli do 4:3, da bi Hrvatska s tri uzastopna pogotka stigla do 6:4. Redom su zabijali Horvat, Josipović i Fotak, i 5 minuta prije kraja se činilo kako će Hrvatska stići do pobjede na otvaranju prvenstva.

No tada – šok. 45 sekundi prije kraja Elliot Kolski smanjio zaostatak, a onda je u doslovce posljednjoj sekundi Vuković nes(p)retno poslao loptu u vlastitu mrežu za drugi hrvatski autogol dana i konačnih 6:6.

Teško je bilo što pametno reći nakon što u zadnjoj sekundi primimo gol, a dali smo stvarno sve od sebe. Ostavili smo na terenu krv, znoj i suze, nemam dečkima što zamjeriti. Treba ustati poslije ovoga, dobro se odmoriti i prespavati, sutra nas čeka opasna Španjolska koja je danas izgubila i sigurno nam neće biti lagano. Žao mi je što dečke nije nagradilo, ispada da nas je čak i kaznilo. Moramo se pokušati odmoriti i okrenuti sutrašnjem danu, iako se teško s ovim pomiriti. Pokazali smo da smo u taktičkom segmentu bolja momčad, ali nema kukanja, protiv europskih prvaka moramo pokazati karakter i gard. Puno nam znači što Europsko prvenstvo igramo kod kuće, teško je to i opisati kad čujete himnu, a u Poreču smo, u Hrvatskoj. Veliko hvala publici koja nas je nosila cijelu utakmicu.

Trener futsal reprezentacije Duje Maretić

U drugoj utakmici skupine A Portugal je pobijedio Španjolsku 5:3. U skupini B Slovenija je pobijedila Finsku 4:2, a Italija pobijedila Ukrajinu 2:1. Hrvatska u ponedjeljak od 20:30 sati igra protiv Španjolske.

Komentari

Povezano