Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U19 reprezentacija svladala Farske Otoke za prolazak grupe

Hrvatska reprezentacija do 19 godina danas je nastavila kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo na Malti koje će se održati sljedeće godine. Nakon pobjede nad Armenijom, danas su protivnici mladim Vatrenima bili vršnjaci s Farskih Otoka.

Hrvatska je domaćin ovog kratkog kvalifikacijskog ciklusa koje se sastoji od tri kola, pa se tako i ova utakmica odigrala na Valbruni u Rovinju. Nešto ranije u Poreču su svoj susret započeli Izrael i Armenija, a najbolje dvije momčadi proći će u sljedeću i završnu fazu kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad izbornika Siniše Oreščanina susret je započela u sastavu Hlapčić – Begonja, Cvetko, Vušković, Hodak – Vrbančić, Kavelj, Panić, Gec – Travaglia, Matković.

Prvo poluvrijeme očekivano je prošlo u izrazitoj terenskoj inicijativi naših mladića, koji su loptu čak 79% vremena držali u posjedu, no on je dobrim dijelom bio jalov, pa su tako oni uputili tek tri udarca prema vratima Farana.

Tri je izmjene napravio Oreščanin na poluvremenu, a naši su ubrzo terensku inicijativu konačno konkretizirali, a u oba je pogotka sudjelovao i jedan od džokera s klupe. Zlatan Košćević prvo je u 50. minuti zabio za 1:0 vodstvo na asistenciju Luke Vrbančića, da bi samo tri minute kasnije strijelac i asistent zamijenili uloge za 2:0. Košćević je fino iskosa naciljao nakon što ga je glavom u prostor gurnuo Vrbančić, dok je za drugi pogodak Košćević zdesna odigrao povratnu za našeg kapetana koji je lijepo primiro loptu te iz blizine gostujućem vrataru zabio kroz noge.

Dinamov tandem tako je utakmicu odveo u mirne vode te Hrvatskoj donio šest bodova i prolazak u sljedeći kvalifikacijski krug neovisno o ishodu zadnjeg kola i ogleda s Izraelom. Kako su Izraelci svladali Armence 1:0, dvije će momčadi u završnom ogledu igrati za prvo mjesto grupe 9. Utakmica je na rasporedu 21. studenog u 12:30 u Rovinju.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano