Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska U21 pogotkom Ljubičića do slavlja nad Bjelorusima

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine starosti gostovala je danas u armenskom Armaviru gdje su naše mladiće ugostili vršnjaci iz Bjelorusije. Četvrta je to utakmica naše U21 reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se odigrati 2025. u Rumunjskoj i Gruziji. Utakmica se odigrala u Armeniji bez prisustva gledatelja zbog UEFA-ine kazne svim bjeloruskim reprezentacijama uslijed njihove uključenosti u Rusko-ukrajinskom ratu.

Dragan Skočić svoju je momčad posložio u ofenzivnih 4-4-2 u sljedećem sastavu: Čavlina – Katinić, Grozdanić, Tikvić, Bukvić – Biuk, Maurić, Hodža, Vidović – Ljubičić, Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Vatreni su nešto više držali loptu u svom posjedu, bili nešto opasnija momčad, no do pogotka nisu uspjeli doći. Reagirao je izbornik na poluvremenu te u igru ubacio Matea Lisicu i Morisa Valinčića umjesto Gabriela Vidovića i Antonija Tikvića. Valinčić je stao na poziciju desnog beka, Stipe Biuk prebacio se s desnog na lijevo krilo, dok je njegovu poziciju zauzeo Domagoj Bukvić.

Najbitniji trenutak dotadašnjeg tijeka utakmice bilježimo u 73. minuti kada je Ilja Moskalenčik zaustavio prodor Matije Frigana na rubu svog kaznenog prostora, za što je od glavnog suca dobio drugi i isključujući žuti karton.

Konačno, u 83. minuti naši stižu do pogotka! Loše je reagirala bjeloruska obrana na jedan ubačaj Ivanovića s desne strane, a sve je budno pratio Marin Ljubičić koji iz blizine ljevicom zabija za 0:1.

Minimalnom pobjedom naši su stigli do ukupno 10 bodova iz pet utakmica i preskočili Grčku na drugom mjestu skupine G uz utakmicu manje od Grka. Portugal i Grčka danas će odmjeriti snage u 15:00 u Tripoliju, a onda će mladići pauzirati do sljedećeg proljeća kada se nastavlja kvalifikacijski ciklus.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano