Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska unatoč porazu nakon peteraca od Crne Gore osigurala plasman u četvrtfinale EP-a

Hrvatska je večeras igrala protiv Crne Gore za četvrtfinale Europskog prvenstva te u tome uspjela odigravši neriješen rezultat 11:11 koji je značio bod dovoljan za osvojiti minimalno drugo mjesto. Pobjeda nakon peteraca je značila prvo mjesto, a poraz drugo. Crnogorci su bili uspješniji pri izvođenju peteraca, te je tako Hrvatska osvojila drugo mjesto u skupini.

Nakon prve četvrtine su izabranici Ivice Tucka imali prednost od dva gola razlike (4:2), a najbolji strijelac u tom periodu je bio Marko Žuvela s dva gola, dok su po jedan gol zabili Konstantin Kharkov i Jerko Marinić Kragić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini su Crnogorci bolje krenuli, zaredali su dva gola i tako izjednačili na 4:4 preko Vasilija Radovića i Stefana Vidovića, a prvi put na utakmici su došli u prednost preko Miroslava Perkovića. Hrvatska je dugo bila bez pogotka, a onda minutu pred kraj prvog poluvremena se opet ukazao Žuvela svojim trećim golom na utakmici izjednačivši na 5:5, a s tim rezultatom otišlo na predah.

Na početku drugog poluvremena se Hrvatska odmah vratila u rezultatsku prednost, a strijelac je bio Loren Fatović. Nakon što Barakude nisu iskoristile novog igrača više u bazenu, s druge strane je Crna Gora odmah uzvratila izjednačivši na 6:6 preko Dušana Matkovića. Praktički cijelu treću četvrtinu se igralo gol za gol, a Hrvatska je bila momčad koja se uspjela odlijepiti na dva gola razlike (9:7) preko Marinića Kragića i Kharkova, no Crnogorci su ipak u posljednju četvrtinu ušli s minimalnim zaostatkom, a njihov osmi gol na utakmici je zabio Radović koji je bio precizan sa peterca.

Crna Gora je uspjela izjednačiti na 9:9 preko Radovića, ponajviše zahvaljujući Hrvatskoj koja dva puta nije uspjela iskoristiti igrača više. Do ovog trenutka su Barakude iskoristile tek pet od 12 puta grača više. U sljedećem napadu Hrvatska opet nije iskoristila igrača više, a s druge strane su Crnogorci u tome uspjeli tek drugi put na utakmici kod rezultata 10:9, a strijelac je još jednom bio Radović. Barakude su izjednačile na 10:10 preko Ante Vukičevića što nam je garantiralo dramatičnu završnicu.

Nakon VAR intervencije Hrvatska je dobila šansu vratiti se u vodstvo iz peterca, no Fatović je pogodio prečku. Ipak, Barakude su došle do prednosti preko Luke Bukića minutu prije kraja susreta. Odmah je na drugoj strani uzvratila Crna Gora izjednačivši na 11:11 preko Jovana Vujnovića, a to je ujedno bio i posljednji gol na utakmici te su uslijedili peterci.

Crna Gora je bila bolja u izvođenju peteraca rezultatom 4:2, svi njihovi igrači su bili precizni, dok su za Hrvatsku neuspješni bili Kharkov i Fatović.

Najraspoloženiji u redovima Hrvatske je bio Jerko Marinić Kragić s 4 pogotka, dok je Crnu Goru predvodio Đuro Radović s također 4 gola.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano