Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska uvjerljiva i u trećem nastupu svjetskog prvenstva

Večeras je Hrvatska pobjedom i u trećem nastupu na U19 Svjetskom rukometnom prvenstvu stigla do nova 2 boda koja je prenijela u iduću fazu.

Osim uvodnih par minuta u kojima je Portugal imao vodstvo, ostatak utakmice je Hrvatska kontrolirala susret, a na poluvremenu je rezultat bio 19:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba vratara su bila na visokom nivou, a izbornik Ivanković je isprobavao i 5-1 obranu s kapetanom Molcem kao prednjim igračem.

U 35. minuti je Hrvatska stvorila najveću prednost od 10 pogodaka prednosti te je ostatak utakmice protekao u revijalnome tonu, sve do završnog rezultata 38:27.

Kod Hrvatske uz spomenuti vratarski dvojac Prpić-Herceg koji su imali zajedno 18 obrana, a najbolji strijelci su bili Glivetić i Čaprić s 8 pogodaka. Za najboljeg igrača utakmice je izabran Aleksandar Čaprić.

Hrvatskoj sada slijedi dan odmora, a u ponedjeljak kreće druga faza natjecanja, u kojoj Hrvatskoj slijede okršaji protiv Mađarske i Slovenije, koje su prošle iz skupine B u kojima su se sučeljavale s Marokom i Novim Zelandom.

Što se tiče ostalih grupa, Egipt i Češka su prve dvije ekipe iz skupine C, Španjolska i Brazil iz skupine D, Danska i Austrija iz skupine E, Norveška i Sjeverna Makedonija iz skupine F, Njemačka i Saudijska Arabija iz skupine G, te Iran i Farski otoci kao iznenađenje ispred Švedske u skupini H.

Podsjetimo, ovo je prvo Svjetsko prvenstvo u rukometu koje je ugostilo 32 reprezentacije, pa su se tu tako našla i neka zaista egzotična imena, a dovoljno će vam reći kako je gol razlika Novozelanđana nakon 3 utakmice bila -117, a ona Burundija -100.

Komentari

Povezano