Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska uvjerljivom pobjedom otvorila pretkvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je krenula u misiju zvanu pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2024. u Parizu te uvjerljivo svladala Belgiju rezultatom 86:55.

Nakon prve četvrtine naši košarkaši vodili su rezultatom 16:8, a posebno je dominantan u reketu bio Ivica Zubac s osam poena, pet skokova te jednom blokadom. Drugu četvrtinu sjajno je otvorio Mario Hezonja dvjema tricama, novi kapetan Dario Šarić se priključio s još jednom, a Hrvatska je povećala svoju prednost na +15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost se povećala na 21 poen razlike nakon koš faula Šarića minutu do kraja druge četvrtine, a na odmor se otišlo s rezultatom 39:18. Hrvatska je igrala vrlo dobru obranu, a košarkaši Belgije nisu bili posebno šuterski inspirirani te im je postotak šuta u prvom poluvremenu iznosio mizernih 22,6% naspram naših 50%.

Koliko je utakmica bila jednosmjerna najbolje pokazuje podatak kako je Belgija prvu tricu pogodila pred kraj treće četvrtine nakon prethodnih 14 neuspješnih pokušaja. Hrvatska je samo još pojačavala tempo igre i svoju prednost, a u posljednjih deset minuta susreta ušla je s +38 nakon fantastične trice Hezonje pred sam kraj treće četvrtine.

Do kraja susreta bilo je to rutinsko odrađivanje posla, a naši košarkaši su na kraju uvjerljivo slavili s 31 poenom razlike. Kod Hrvatske najviše su se istaknuli Ivica Zubac s 18 poena, 14 skokova i tri blokade, Mario Hezonja s 22 poena uz čak šest zabijenih trica te Dario Šarić koji je upisao 17 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Pretkvalifikacijski turnir igra se od 12. do 20. kolovoza, a na istome uz Hrvatsku i domaćina Tursku sudjeluje još šest reprezentacija od kojih će samo jedna izboriti nastavak kvalifikacija u lipnju iduće godine.

Hrvatska se nalazi u grupi D zajedno sa Švedskom (ponedjeljak, 19 sati) i Nizozemskom (srijeda, 16 sati), a sve utakmice prenosit će MaxSport. Dalje idu dvije najbolje ekipe koje se u polufinalu križaju sa skupinom C u kojoj se uz domaćina Tursku nalaze još Ukrajina, Bugarska i Island. U prvoj utakmici naše skupine Švedska je svladala Nizozemsku rezultatom 91:89.

Komentari

Povezano