Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska vaterpolo reprezentacija svladala Crnu Goru na otvaranju Olimpijskih igara

Hrvatski vaterpolisti olimpijski su turnir otvorili pobjedom nad Crnom Gorom. Izabranici Ivice Tucka su naposljetku slavili rezultatom 11:8 (3:1, 2:4, 3:1, 3:2).

Barakade su odlično krenule u utakmicu te su golovima Luke Bukića i Marka Žuvele poveli 2:0. Ta prednost je održana do kraja prvih osam minuta koje su završene s rezultatom 3:1 u korist Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je donio lošiju igru hrvatskih vaterpolista, poglavito u obrani. Izabranici Ivice Tucka nisu na vrijeme izlazili u blok Crnogorcima što je najbolje iskoristio Bogdan Đurđić koji je u tom periodu zabio čak tri gola. Crna Gora se u potpunosti vratila u susret pa se tako na novi odmor otišlo rezultatom 5:5.

Treća četvrtina označila je ponovni bijeg Hrvatske. Gol Bukića i dva Lorena Fatovića doveli su Hrvatsku na +2. Točnije, uoči posljednjih osam minuta, Hrvatska je vodila 8:6.

Odmah na otvaranju posljednje četvrtine Fatović lijepo odigrava za Žuvelu koji Hrvatsku prvi puta na utakmici odvodi do tri gola prednosti. Pitanje pobjednika je rješeno minutu kasnije kada je prvo Marko Bijač obranio udarac Crne Gore, da bi Konstantin Harkov s druge strane realizirao peterac.

Crnogorci se nisu predavali te su s dva gola, dvije minute prije kraja ponovno došli na samo -2. No, više za toga nije bilo vremena i Hrvatska je došla do vrijedne pobjede.

Najbolji u redovima Hrvatske bio je Fatović s tri gola, dok su Bukić i Žuvela dodali po dva. Kod Crne Gore je najefikasniji bio Đurđić s tri gola. Hrvatska u idućem kolu igra protiv Italije, a u skupini je još s Grčkom, Rumunjskom i SAD-om.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano