Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska zapela u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva


Hrvatska muška juniorska reprezentacija je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva poražena od Mađarske s rezultatom 28:23 te ostala korak do borbe za medalju.

Utakmicu je bolje otvorila reprezentacija Mađarske i napravila najveću prednost u prvome poluvremenu u 19. minuti, kad je rezultat bio 11:5. Izbornik Nikolić zove minutu odmora te radi ključnu zamjenu na golu Hrvatske. Matej Mandić je zamijenio Dominika Kuzmanovića i sjajnim obranama vratio do poluvremena u rezultatski egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena je bio izjednačen te je izgledalo kao da Hrvatska ovu utakmicu može pobijediti. Ali, kada god je trebalo prelomiti rezultat, igrači izbornika Nikolića nisu imali snage i koncentracije realizirati određene zicere i odvojiti se od Mađara.

U 48. minuti Hrvatska je vodila s rezultatom 21:20, no tada kreće crnih 10 minuta za hrvatske juniore koji u tome periodu nisu postigli niti jedan pogodak. Mađari su tu šansu iskoristili i plasirali su se u polufinale gdje će odmjeriti snage s reprezentacijom Islanda.

Mađari su bili favoriti s obzirom na to da njihovi najbolji igrači igraju u klubovima koji se bore za sami vrh Europe, no juniori hrvatske reprezentacije su pokazali kvalitetu i da pojedinci će uskoro pokucati na vrata A selekcije. Izbornik Nikolić je odradio vrlo dobar posao s obzirom na to da je preuzeo reprezentaciju praktički prije početka priprema za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatskoj sada slijedi razigravanje od 5. do 8. mjesta, a iako je trenutno stanje seniorskog rukometa među najlošijim u povijesti, jučerašnja utakmica je definitivno nešto pozitivno bez obzira na rezultat. Ulaganja u rukomet su i dalje minimalna, infrastruktura slaba, pa se bilo koje od ovih mjesta može smatrati uspjehom za mlade hrvatske rukometaše.

Za nešto više, bit će potrebno podići kvalitetu mlađih kategorija te ojačati lige, kako bi se mladići na svakodnevnoj razini mogli susretati s jakim protivnicima.

Komentari

Povezano