Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske atletičarke osvojile dvije zlatne medalje

Pretposljednjeg dana Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) koji se održava u Mariboru hrvatske su atletičarke osvojile dvije zlatne medalje.

Vita Barbić bila je nenadmašna u bacanju koplja, a odličan nastup u finalu utrke na 100 m s preponama ostvarila je Mia Wild, obranivši naslov pobjednice EYOF-a iz Banske Bystrice, ostvaren točno prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbić je već u kvalifikacijama najavila kako je spremna za veliki rezultat kada je s rezultatom od 54.11 metara s drugim najboljim rezultatom ušla u finale. Tamo je s rezultatom 60.48 metara osvojila zlato. Srebrom se okitila Finkinja Rebecca Nelimarkka, a broncom Estonka Heti Väät.

Nakon što je dan prije hrvatskim mlađejuniorskim rekordom (13.37) začinila kvalifikacije utrke na 100 m s preponama, Mia Wild je istrčala još bržu utrku i s rezultatom 13.22 sekundi osvojila zlato. očnije, podijelila je tron s Francuskinjom Laurom Montauban, koja je imala u tisućinku identičan rezultat.

Prema prvotnoj objavi na stranici mariborskog EYOF-a, Wild je bila drugoplasirana, ali je njezin trener Saša Šešum zatražio još jedan fotofiniš. Naknadni pregled potvrdio je zlato za članicu AK Slavonija – Žito. Brončanu medalju osvojila je Poljakinja Zuzanna Zajac. To je ujedno i novi hrvatski mlađejuniorski rekord te rekord EYOF-a.

Komentari

Povezano