Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske juniorke poražene u četvrtfinalu SP-a u odbojci

Fantastičan nastup hrvatskih juniorki na Svjetskom U-19 odbojkaškom prvenstvu je danas došao kraju nakon što su zaustavljene u četvrtfinalu natjecanja. Iako su naše djevojke vodile s 2-0 u setovima, na koncu su poražene s 3-2 od Italije.

Talijanke su vodile gotovo cijelim prvim dijelom prvog seta, a najveća prednost je iznosila četiri poena razlike kada je semafor pokazivao 17:13. Nakon toga, hrvatske juniorke čine seriju od 8-1 te dolaze do velikih 21:18 što su u konačnici pretvorili u osvajanje seta s 25:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio potpuno izjednačen sve do rezultata od 15:14 što je bila samo uvertira pred niz hrvatske reprezentacije od šest uzastopno osvojenih poena kojim preokreću set u svoju korist i vode s 20:15. Na valu tog niza, Hrvatice su osvojile drugi set s 25:21.

Tijekom prva dva seta je izvrsno funkcionirao hrvatski blok, dok su i Talijanke činile ogroman broj pogrešaka što je za posljedicu imalo vodstvo naše selekcije od 2-0 u setovima.

Nažalost, treći set reprezentacija Italije otvara na fantastičan način i serijom od 5-0 dolaze do vodstva od 9:5. Taj niz je usmjerio set u njihove ruke te su ga na kraju dobile s 25:20. Izgledalo je kao da će biti i uvjerljivije, no hrvatske odbojkašice su nizom od 8-1 uspjele zakomplicirati situaciju pred kraj seta, no više od toga nisu mogle pa su Talijanke s tri uzastopno osvojena poena kompletirale set.

Četvrti set je također poprilično glatko pripao Talijankama. Set su otvorile vodstvom od 5:0, a krucijalan je bio niz od 10-1 nakon kojeg su povele s 22:11 pa su izjednačile na 2-2 u setovima osvojivši ga s 25:14.

Hrvatska je u odlučujućem setu vodila i sa 6:3 kao i s 10:8, no onda Talijanke prave mini-seriju od 5-0 kojom preokreću susret i na kraju slave s 15:13 u petom setu. Na koncu je meč presudila servis greška naših odbojkašica.

Komentari

Povezano