Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske nogometašice neočekivano slavile u Ligi nacija

Prvo izdanje UEFA-ine Lige nacija za nogometašice se primaknulo svome kraju pa su se tako danas igrale utakmice petog kola grupne faze. Hrvatske nogometašice su ugostile Slovakinje te su ih u okviru skupine 2 Lige B svladale s 2:0 čime su osigurale barem doigravanje za ostanak u Ligi B.

Nakon što su ih Slovakinje na domaćem terenu pobijedile s uvjerljivih 4:0, dojam je bio takav, a potvrdile su ga i kladionice, da su naše reprezentativke bile u statusu ”autsajdera”. Ipak, izabranice Nenada Gračana su ostvarile pobjedu od 2:0 pogotcima Ružice Krajinović u 53. minuti i Jelene Đorđić sedam minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice tako nakon pet kola zauzimaju treće mjesto sa šest bodova, samo jednim manje od današnjih protivnica koje drže drugo mjesto. Hrvatska će u posljednjem kolu gostovati kod posljednjeplasirane Rumunjske u utorak, a u slučaju da naše predstavnice slave kao i u prvom međusobn dvoboju, a Slovačka ne pobijedi prvoplasiranu Finsku koja dosad nije primila pogodak (5 pobjeda, 16:0 gol razlika), Hrvatska bi došla do drugog mjesta te bi imala priliku kroz doigravanje protiv neke od trećeplasiranih reprezentacija iz najjače Lige A u veljači ući u viši rang natjecanja.

U slučaju da se ne uspiju dokopati drugog mjesta i ostanu treće, Hrvatice će razigravati s nekom od drugoplasiranih reprezentacija iz Lige C za ostanak u ovom rangu natjecanja.

Komentari

Povezano