Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske odbojkašice poražene i u drugom kolu na EP-u

Nakon dva odigrana kola u skupini B Europskog prvenstva za odbojkašice, Hrvatska je još uvijek bez pobjede. Nakon poraza od Bugarske od 3-1 u setovima, istim su rezultatom naše reprezentativke izgubile i od Rumunjske u drugom kolu.

Hrvatske odbojkašice su u prvom setu vodile sa 17:15, međutim nakon toga Rumunjke prave seriju od 6-0 kojom su se značajno odvojile. Do kraja seta su tu prednost glatko sačuvale te su prvi set osvojile s 25:22. U drugom setu su Hrvatice vodile tek u dva navrata, a posljednji put kod 6:5. Sav preostali set je pripao Rumunjkama koje ga osvajaju s 25:21 i dolaze do komfornih 2-0 u setovima i osiguravaju barem jedan bod iz ovog susreta. Bod više od broja bodova koje su osvojile na prošlom Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je uslijedio treći set u kojem Hrvatska ni u jednom trenutku nije bila u rezultatskom deficitu, a iako su protivnice uspjele zakomplicirati završnicu, izabranice Ferhata Akbasa ga osvajaju s 25:23. Nažalost, četvrti set gotovo nikako nije mogao započeti na gori način za Hrvatsku pošto su ga Rumunjke otvorile s 8:0 te su na tom valu bez ikakvih problema osvojile set s 25:19 za konačnih 3-1 u setovima i prekid niza od čak devet uzastopnih poraza na Europskim prvenstvima.

Na kraju je Andrea Mihaljević sa 17 poena bila najučinkovitija u našim redovima, dok je Božana Butigan dodala 12, a Martina Šamadan i Lucija Mlinar po 11 poena.

U preostalom susretu naše skupine B igranom u četvrtak, Bugarska je s 3:1 pobijedila reprezentaciju Bosne i Hercegovine s kojom se naše odbojkašice sastaju u trećem kolu, u petak u 18 sati.

Komentari

Povezano