Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske odbojkašice poražene i u trećem kolu na EP-u

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija si je poprilično zatvorila vrata osmine finala Europskog prvenstva nakon poraza u susretu trećeg kola skupine B protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 3-2 (19:25, 25:18, 20:25, 26:24, 15:6). Tim su porazom ostale na posljednjem mjestu u skupini sa samo jednim bodom.

Prvi set su naše odbojkašice odlično otvorile pa su nakon vodstva od 14:10 lagano plovile te su ga u konačnici dobile s 25:19. Imale su naše predstavnice vodstvo od 12:11 u drugom setu, no nakon toga reprezentativke BiH prave seriju od 5-1 kojom preuzimaju kontrolu nad setom. Na kraju su ga dobile s 25:18 čime su izjednačile na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina je treći set otvorila vodstvom od 9:6, međutim uslijedio je niz hrvatske reprezentacije od 6-0 kojim su okrenuli set na svoj mlin. Barem se tako činilo jer su protivnice nizom od 5-0 nadoknadile zaostatak od dva poena razlike te su povele s 19:16. Ipak, izabranice Ferhata Akbasa poslije toga osvajaju devet od sljedećih deset odigranih poena i Hrvatska dolazi do 2-1 u setovima.

Tim osvojenim setom je Hrvatska stigla do prvog boda na ovom prvenstvu, no nažalost, iz ove utakmice više nisu mogle ugrabiti. Četvrti set je bio maksimalno izjednačen. Hrvatska je vodila s 19:17, a onda BiH osvaja pet poena u nizu pa vodi s 22:19. Nakon toga hrvatske odbojkašice izjednačavaju na 23:23, a igra živaca na kraju pripada Bosni i Hercegovini koja osvaja set sa 26:24.

Na kraju, u odlučujućem petom setu, reprezentativke BiH su bile uvjerljivo bolje te su ga osvojile s 15:6 za drugu pobjedu na Europskom prvenstvu, odnosno treći poraz Hrvatske u isto toliko nastupa. U susretu četvrtog kola, Hrvatska igra protiv Švicarske u ponedjeljak od 21 sat. U slučaju da Rumunjska u subotu svlada Švicarsku, Hrvatska bi ostala bez realnih izgleda za plasman među 16 najboljih reprezentacija Europe jer bi u tom slučaju naše odbojkašice morale svladati Italiju pod obavezno, a to nije realno očekivati.

Božana Butigan je s 15 poena bila najučinkovitija u našim redovima, dok su dvoznamenkaste bile i Andrea Mihaljević s 14, Martina Šamadan s 13 te Lucija Mlinar s 12 poena.

Komentari

Povezano