Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske odbojkašice upisale i četvrti poraz na EP-u

Nakon poraza od Bugarske, Rumunjske i Bosne i Hercegovine, hrvatske odbojkašice su porazom od Švicarske u četvrtom kolu ostale i bez matematičkih izgleda za plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

U prvom setu Hrvatska ni u jednom trenutku nije bila u rezultatskoj prednosti te su poprilično jednostavno izgubile prvi set s 25-19. U drugom setu se hrvatske odbojkašice vraćaju u meč. Ključan je bio niz od osam uzastopnih poena sredinom seta čime su od zaostatka od 6-5 došle do prednosti od 13-6. Tu su prednost bez ikakvih problema održavale do kraja za konačnih 25-16 i izjednačenje na 1-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set je bio napet do rezultata od 14-13 za Švicarke koje nakon toga nizom od 5-0 bježe na +6 što naše predstavnice nisu uspjele nadoknaditi. U konačnici su Švicarke treći set osvojile s 25-22.

U četvrtom setu su odbojkašice Švicarske bile u konstantnom vodstvu, no Hrvatice su uspjele zakomplicirati situaciju i doći do izjednačenja na 24-24. Ipak, nisu uspjele izboriti odlučujući peti set jer Švicarke osvajaju sljedeća dva poena i slave s 3-1 u setovima.

Kod Švicarske se istaknula Maja Storck s 26 osvojenih poena, dok je Andrea Mihaljević za Hrvatsku osvojila okruglih 20. U posljednjem meču, hrvatske odbojkašice će igrati protiv Talijanki koje su ujedno i braniteljice naslova, a meč je na rasporedu u srijedu od 21 sat.

Komentari

Povezano