Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske odbojkašice zauzele peto mjesto na juniorskom SP-u

Pobjedama nad Njemačkom, Nigerijom (za zelenim stolom), Portorikom, Dominikanskom Republikom, Poljskom i Brazil, hrvatske juniorke su danas pridodale i pobjedu nad Tajlandom. Današnjim slavljem od 3-0 u setovima, Svjetsko prvenstvo u odbojci su okončale na petom mjestu!

Hrvatske odbojkašice su prva dva seta prelomile u središnjem dijelu te su ih dobile s 25:15 i 25:19, dok je u trećem bilo nešto više problema. Reprezentativke Tajlanda su imale prednost tijekom gotovo cijelog seta, a pred samu završnicu su vodile i s 20:15 kao i s 22:19, no ni to im nije bilo dovoljno za produljenje meča jer su Hrvatice osvojile šest od sljedećih sedam poena za konačnih 25:23 i 3-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede su ih predvodile Ana Burilović s 15 poena, Aurora Papac s 14 te Tonka Bošnjak s 11 osvojenih poena.

Bez puno medijske pompe, bez gotovo ikakvih očekivanja su došle do velikog uspjeha i petog mjesta. Milimetri su ih dijelili od pobjede nad Italijom u četvrtfinalnom ogledu nakon kojeg bi se borile za medalje, no te večeri ipak nisu uspjele doći do slavlja.

Taj ih poraz nije pokolebao već su pobjedama nad Brazilom i Tajlandom izjednačile najveći uspjeh u povijesti natjecanja. Prije točno 20 godina, hrvatske juniorke su zauzele peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Tada je naša Senna Ušić bila MVP natjecanja.

Komentari

Povezano