Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske rukometašice odradile posao protiv Kameruna uoči odlučujućeg dvoboja

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je u drugom kolu skupine I druge faze SP-a igrala protiv Kameruna, a uoči utakmice bilo je jasno kako nas samo pobjeda drži u igri za četvrtfinale.

Ivica Obrvan bio je svjestan kako je nekim igračicama potreban odmor, pa je na tribine poslao Andreu Šimaru i Nikolinu Zadravec, a u zapisnik su ušle Klara Birtić i, po prvi puta, Larisa Kalaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Kamerun je u ovaj susret ušao sa samo 14, umjesto 16 igračica jer su dvije igračice Kameruna prije dva dana odlutale iz kampa reprezentacije i nitko ne zna gdje su!?

Našim rukometašicama trebalo je vremena da uhvate tempo u ovoj utakmici, te je pri rezultatu 0:0 Hrvatska imala prvi neiskorišten sedmerac kojeg je kamerunska vratarka Marie-Paule Balana obranila Dejani Milosavljević.

Kamerun je do pete minute vodio 1:0, a onda je Hrvatska zabila svoj prvi gol preko Katarine Ježić. Hrvatska je tada pokazala svoju individualnu i momčadsku kvalitetu u odnosu na Kamerun i nakon polovice prvog poluvremena vodila 9:1. Kamerun čak ni iz sedmerca nije mogao doći do gola jer je pri rezultatu 12:1 Lucija Bešen obranila udarac sa sedam metara, a potom i pokušaj Kamerunki iz odbijanca.

Pritisak hrvatske reprezentacije popustio je u zadnjoj fazi prvog poluvremena, te se na odmor otišlo s rezultatom 18:6.

Kamerun je bolje otvorio drugo poluvrijeme i u prvim minutama napravio seriju 5:2, spustivši tako hrvatsko vodstvo na jednoznamenkastu razliku. Zbog toga je Ivica Obrvan tada zatražio minutu predaha. Pri rezultatu 20:12 Balana ponovo brani sedmerac, ovog puta Valentini Blažević, te se nastavlja razdoblje hrvatske krize. Marie-Paule Balana se ponovo istaknula nekoliko trenutaka kasnije obranivši vanjski šutKlari Birtić, a potom i odbijanac Mie Brkić.

Ipak, Hrvatska je ponovo iskoristila svoju kvalitetu i povećala prednost na dvoznamenkastu razliku, a na našim vratima je Lucija Bešen skupila tri obrane zaredom. Sredinom drugog poluvremena nijedna momčad nije uspjevala dati gol, te je rezultat 22:12 bio na semaforu više od deset minuta. Kamerun je prekinuo taj period bez gola i ponovo spustio na devet razlike. Sa druge strane, naš post u napadu je prekinula Tina Barišić zabivši naš prvi pogodak nakon skoro 15 minuta.

Utakmica je završena rezultatom 24:15. Igračica utakmice bila je Laeticia Ateba sa osam pogodaka. U našim redovima najefikasnije su bile Blažević, Burić i Šenvald s po tri gola.

Naša reprezentacija iduću i odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale igra protiv Mađarske, u ponedjeljak u 18h.

Komentari

Povezano