Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske rukometašice poražene u Rumunjskoj

Hrvatske rukometašice su danas nastavile nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine. One su u okviru trećeg kola gostovale kod Rumunjske u ogledu dvije dosad neporažene reprezentacije te su u konačnici poražene s 26:24.

Rumunjke su bolje otvorile susret pa su povele s 3:0 poslije samo četiri minute utakmice, ali Hrvatice odgovaraju istom mjerom i rezultat je izjednačen nakon 11. minuta igre. Domaće rukometašice su imale konstantnu prednost tijekom cijelog prvog dijela, a ona je varirala između jednog i tri gola razlike da bi se na poluvrijeme otišlo s 13:11 za Rumunjsku golom Lorene Gabriele Ostase samo četiri sekunde prije kraja prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Ostase bila najefikasnija u prvom dijelu s pet pogodaka, dok je Kristina Prkačin zabila tri za Hrvatsku.

Rumunjska se odvojila na +5 poslije 10 minuta igre u drugom dijelu serijom od 5-1 za 19:14. Nakon toga se igralo gol za gol sve do 23:18, a onda Paula Posavec, Dejana Milosavljević i Klara Birtić smanjuju na samo -2 osam i pol minuta prije kraja susreta.

U završnih pet minuta se ušlo s 25:23 za Rumunjsku, a ključan pogodak je postigla Mihaela Andreea Mihai za 26:23. Hrvatice se više nisu uspjele vratiti u igru te su na kraju poražene s 26:24.

Rumunjsku je do pobjede predvodila Lorena Gabriela Ostase s devet pogodaka iz devet pokušaja, dok je Angela Stefania Stoica postigla pet pogodaka. Po pet pogodaka su za Hrvatsku zabile Klara Birtić i Kristina Prkačin.

U četvrtom kolu koje je na rasporedu 3. ožujka, Hrvatska će ugostiti Rumunjsku.

Komentari

Povezano