Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske rukometašice razbile Kinu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija se u drugom kolu SP-a sastala s Kinom u slabo ispunjenoj Scandinavium Areni. Naše reprezentativke nisu dopustile nikakvo iznenađenje u ovoj utakmici i slavile su rezultatom 39:13 (19:7).

Što se tiče promjena u našoj reprezentaciji uoči ove utakmice , u sastavu se našla kružna napadačica francuskog Metza, Mia Brkić, dok je na tribinama ostala Klara Birtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početnoj fazi utakmice naša najbolja  igračica bila je Dejana Milosavljević koja je od  prvih 7 pogodaka naše reprezentacije postigla 4 i upisala je 100% realizacije. Nakon 10 minuta Hrvatska je imala vodstvo 7:4. 

Potom Kraljice šoka rade seriju 3:0 i bježe na 10:4, a ljutiti kineski izbornik traži timeout. Ta minuta odmora nije urodila plodom, te su naše i dalje u napadu pokazivale velik broj raznovrsnih rješenja, a na golu je briljantna bila Tea Pijević. U 23 minuti Hrvatska prvi put dolazi do dvoznamenkaste prednosti, 15:5. Hrvatska je do kraja poluvremena brzim kontrama dodatno povećala svoju prednost i na predah se otišlo kod rezultata 19:7.

U nastavku je Obrvan uglavnom davao priliku rezernim igračicama. Tako smo u drugom poluvremenu na našem golu cijelo vrijeme gledali Luciju Bešen, a u igri se okušala i naša najmlađa reprezentativka na ovom prvenstvu, 20-godišnja Lara Burić, te je upisala realizaciju 5/6.

Odlična je bila i Andrea Šimara sa obolom od 5 pogodaka koje je uglavnom postigla iz kontre. Na kraju utakmice imali smo čak 5 igračica sa po 5 pogodaka. To su bile Milosavljević, Šimara, Blažević, Brkić i Burić.

Konačan rezultat bio je 39:13. Igračica utakmice bila je Tea Pijević sa 11 obrana (51%). Slijedi nam „utakmica istine“ u kojoj će Hrvatska prekosutra igrati protiv domaćina Švedske.

Komentari

Povezano