Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske rukometašice remizirale sa Senegalom

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija večeras je odigrala svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem SP-u. Mjesto radnje bila je Scandinavium Arena u švedskom Goteborgu, a protivnik je bio Senegal. Nije krenulo dobro za naše te su protiv objektivno slabijeg protivnika odigrale 22:22.

Izabranice Ivice Obrvana su se u prvom kolu skupine A susrele sa reprezentacijom koju vodi klupski trener Ćamile Mičijević, Yacine Messaoudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je vrlo nervozno ušla u ovu utakmicu! Već u prvom našem napadu Stela Posavec propušta realizirati sedmerac. U uvodnim minutama utakmice na vratima Senegala briljirala je Justicia Toubissa koja je u prvih 10 minuta skupila 4 obrane (od toga dvije sa linije 7 metara). 

Pri rezultatu 7:4 za Senegalke igračica Senegala sa brojem 14, Keita, zaradila je crveni karton zbog grubog starta na Klari Birtić koja je u tom trenutku bila u skok šutu.  

Unatoč tome, naše igračice nisu uspjele rezultatski prići Senegalu, ponajviše zbog iznadprosječne partije Doungoue Camare koja je u prvih 30 minuta imala realizaciju 6/6.

Hrvatska je u drugo poluvrijeme opet ušla u strahu, te je naša momčad činila veliki broj tehničkih grešaka.

Senegalke su iskoristile takvu priliku i priskrbile si svoju najveću prednost na utakmici, +4 (17:13). U tim trenucima nas je na životu držala naša srednja vanjska igračica Tina Barišić koja je svojom individualnom kvalitetom davala nadu da nije gotovo.

Senegalke su održavale svoju prednost, a onda su se, pri rezultatu 20:16 probudile kraljice šoka!

Pet minuta prije kraja Hrvatska, pogotkom Dejane Milosavljević, prilazi na -1 (21:20). U idućem napadu Pijević upisuje obranu, a potom iz brze tranzicije Katarina Pavlović zabija za 21:21.

Potom je Sagna na drugoj strani radi tehničku pogrešku, ali naše rukometašice olako propuštaju napad za vodstvo. Senegal je potom opet poveo, ali rezultat ponovo poravnava Katarina Ježić.

Igračice Senegala imale su napad za pobjedu kojeg je svojom obranom zaustavila Tea Pijević.

Komentari

Povezano