Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske stolnotenisačice preokretom došle na korak od treće paraolimpijske medalje

Prvi dan Paraolimpijskih igara u Parizu je započeo na odličan način za hrvatske predstavnice. Nakon što je plivačica Emma Mečić izborila finale utrke na 400 metara slobodno kategorije S9, Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić velikim su preokretom izborile plasman u četvrtfinale stolnoteniskog turnira kategorije W10.

Početak meča nije bio obećavajući jer su Tajlanđanke Wijttra Jaion i Panwas Sringam povele s 2-0 u setovima osvojivši ih s 11:8 i 12:10. Ipak, naše djevojke se ne predaju i velikim preokretom dolaze do slavlja od 3-2. Treći set su osvojile s 11:6, a četvrti i peti s po 11:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mjesto među četiri najbolja para će igrati protiv četvrtih nositeljica, Kineskinja Xiaodan Gu i Ying Zhou, a eventualna pobjeda bi značila da su osigurale barem brončano odličje. Podsjećamo na to da su Dretar Karić i Mužinić Vincetić već osvojile dvije zajedničke paraolimpijske medalje, srebro u Rio de Janeiru i broncu u Tokiju.

Dodajmo kako je boćarica Anamaria Arambašić u prvom kolu skupine A B4 kategorije poražena od Grkinje Chrysi Morfi Metzou rezultatom 5:4. Danas ju od 19:20 očekuje susret drugog kola protiv Kolumbijke Leidy Chice Chice koja je u prvom kolu s 4:2 bila bolja od Španjolke Sare Aller Mayo.

Komentari

Povezano